Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

09/09/2020

Tancament de l'espai fluvial del Tenes a Riells del Fai per la COVID-19

Durant el mes d'agost, l’Ajuntament de Bigues i Riells ha decidit tancar els accessos a l’espai fluvial del Tenes des de la zona d’aparcament del restaurant de La Pineda, des de la masia de la Madella, des del camí antic de Sant Miquel del Fai i des de la carretera BP-1432, des de la Pedrera i fins a la Parada.

Es tracta d’una mesura més de prevenció en la línia de la suspensió de la Festa Major de Riells del Fai, provocada per la confirmació d’un positiu i els casos sospitosos al poble Riells del Fai. Darrerament s’ha detectat una gran afluència de visitants a l’espai fluvial del riu i, en concret, als gorgs de la part alta, on s’han produït moments de massificació que dificulten el control de les distàncies de seguretat i de l’ús de les mascaretes. Malgrat que el bany està prohibit en aquesta zona, el Consistori té constància de nombroses infraccions.

Segons un informe del CSIC relatiu a la transmissió del Sars-CoV-2 en platges i piscines, la supervivència de la COVID-19 en aigua dolça és molt superior a la que es produeix en piscines i en aigua salada, i per tant, cal extremar les mesures de precaució. És per això, que l’Ajuntament de Bigues i Riells ha acordat el tancament dels accessos a aquest espai, amb l’objectiu d’evitar qualsevol risc i garantir la seguretat, per contribuir a la contenció del virus.

Es tracta d’una mesura que ja s’ha aplicat en diferents municipis com ara Rellinars del Vallès o Sant Joan de les Abadesses, que per motius de seguretat i per evitar la propagació del virus, han optat pel tancament dels accessos als gorgs.

Ja fa quatre anys es va començar a contractar vigilància per a controlar l'accés a l'espai fluvial del Tenes a Riells del Fai.

Font: Ajuntament de Bigues i Riells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot