Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

Incendis

Risc d'incendis forestals
Per més informació visiteu el lloc web del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Mapes de Pla Alfa Mapes de predicció de perill d'incendi forestal
Mapa de Pla Alfa Mapa de predicció de perill d'incendi forestal
Mapa de Pla Alfa per demà Mapa de predicció de perill d'incendi forestal per demà
El Pla Alfa
És el procediment operatiu establert pel Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis, davant les situacions de perill d’incendi forestal que es puguin produir. Es graduen en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3 (de menor a major risc), per a cada comarca.

L'activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius i la realització de determinades actuacions preventives.

A partir dels nivells 2 i 3, també l'activació de les fases de prealerta i alerta previstes en el Pla INFOCAT (Pla especial d'emergència per a incendis forestals). En els nivells alt (2) i extrem (3) es prohibeix o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o d’activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents, podent, fins i tot, restringir l’accés als principals massissos muntanyosos.

Consells sobre els incendis forestals
Catalunya i els Cingles de Bertí són un territori de clima mediterrani amb molta massa forestal. A l'estiu, la sequera eleva sovint el risc d'incendi forestal, però cal tenir en compte que aquest risc també es pot produir en períodes de sequera durant l'hivern. Per això cal tenir algunes precaucions i cal saber com actuar en el cas de trobar-se'n un. Podreu trobar-los en el web del Departament d'Interior.

Post Top Ad

Your Ad Spot