divendres, 14 d’agost de 2009

La pota de la lloba

La pota de la lloba
La pota de la lloba
Carregat originalment per Jesús Cano Sánchez
La masia de la Madella, situada a la sortida de la vall de Sant Miquel del Fai, a mig camí entre aquest antic priorat i paratge natural de gran bellesa i la població de Riells del Fai, és una edificació d'estil gòtic tardà (segle XVII) amb diversos cossos afegits, situada en el recinte que tanca un barri, on a més hi trobem pallisses i estables per als animals.

L'edifici principal és de grans dimensions, de planta baixa, pis i golfes, de tres cossos d'amplada i coberta a dues aigües. Les obertures estan emmarcades amb carreus escairats de pedra sorrenca de la zona i el portal és d'arc de mig punt adovellat.

No excessivament lluny de la masia hi ha l'antic molí, en avançat estat d'enrunament, i la seva corresponent bassa.


Sobre aquesta masia existeix una llegenda que explica que un antic propietari de la casa va ser qui va matar la última lloba que va habitar pels Cingles de Bertí, i que la pota de lloba que es conserva clavada a la porta principal és d'aquest darrer exemplar.Mostra un mapa més gran


Més imatges de la Madella i rodalies:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.