Noves imatges de llúdrigues a la conca del Besòs confirmen que s'hi han establert

S'han captat noves imatges d'una família de llúdrigues a la conca del Besòs, que permeten confirmar que hi ha un grup familiar vinculat al territori. El 2014 es van obtenir les primeres imatges de llúdrigues a la conca del Besòs a Riells del Fai.

En aquestes imatges, obtingudes a partir de la tècnica no invasiva del fototrampeig, s'observen dues cries, d'aproximadament 10 mesos, que al llarg d'aquest període han igualat, i fins i tot superat, la mida de la mare.

Els especialistes consideren els dos fets molt rellevants per a la consolidació i el futur de la població d'aquesta espècie a la conca del Besòs, després de la seva extinció durant la segona meitat del segle XX.La línia de seguiment de la llúdriga a les conques del Besòs i de la Tordera es desenvolupa en el marc del projecte Observatori Rivus i és fruit de la col·laboració entre la Fundació Rivus, el Consorci Besòs-Tordera, la Fundació Barcelona Zoo i l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB).

L'estudi ha permès determinar que la reproducció d'aquesta espècie està estretament relacionada amb una bona qualitat de l'hàbitat.

En aquest sentit, és durant l'època de cria que el paper bioindicador de la llúdriga pren encara més rellevància, precisament a causa de l'exigència de selecció de les àrees més idònies.

Entre els seus requeriments destaca la complexitat de l'hàbitat, la presència de refugis i la disponibilitat d'aliment, que constitueixen elements bàsics per al seu establiment al territori.

1 comentari:

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com