Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

06/04/2020

Mecanoscrit del segon origen

Mecanoscrit del Segon Origen (TV3)
Mecanoscrit del segon origen és una novel·la de ciència-ficció de l'escriptor català Manuel de Pedrolo de l'any 1974 i que a la seva època va tenir una excel·lent acollida, especialment entre els més joves, que el van convertir en el que avui en diríem un best-seller.

El fil argumental és la història de l'Alba i en Dídac, de 14 i 9 anys, respectivament. En Dídac és negre i és atacat per uns nois a causa del color de la seva pell fins que cau a l'aigua. L'Alba, que presencia el succés, s'hi llança per salvar-lo. En aquest precís moments, uns plats voladors apareixen i ho ho destrueixen tot, sent ells dos els únics supervivents pel fet d'estar submergits a l'aigua. En un món arrasat, els dos joves han de sobreviure i madurar ràpidament, intentant preservar tot el coneixement que es pot llegint i guardant llibres. En la mesura que maduren i creixen, la relació entre ells dos també va evolucionant.

La novel·la va ser enregistrada a la televisió per mitjà d'una sèrie de gran èxit produïda i emesa per TV3 a l'any 1985, mentre que el 2015 es va adaptar al cinema amb la pel·lícula Segon origen.

Televisió de Catalunya era, llavors, una cadena acabada de néixer -la primera emissió va ser el 10 de setembre de 1983-, i Mecanoscrit del segon origen va ser la primera sèrie que es va produir. La sèrie va constar de 6 capítols d'una durada aproximada de mitja hora i va costar només 12 milions de pessetes de l'època (avui en dia 66000 euros). Va ser dirigida per Ricard Reguant i sota el guió de Xesc Barceló va ser protagonitzada per Àgueda Font com a Alba i Guillem d'Efak, fill del cantant del mateix nom, i Moisès Torner com a Dídac nen i adult respectivament.

Escena de Mecanoscrit del Segon Origen (1985)
Pel que respecta al que estrictament ens interessa, un dels escenaris naturals amb més protagonisme de la sèrie es situa a peus dels Cingles de Bertí, concretament en el gorg de can Noguera, el darrer dels gorgs del riu Tenes al seu pas pel municipi de Bigues i Riells, tot i que les ressenyes que es troben parlen de Sant Miquel del Fai. El gorg és molt fàcilment accessible des del nucli actual de Bigues i tant de protagonisme tenia el gorg en sí com les arcades del rec de l'Avencó, que sovint es troben mig o totalment cobertes per la frondosa vegetació que creix a la zona. Vint anys abans, el cinema va traslladar el gorg de can Noguera al far west americà en el spaghetti western titulat Un lugar llamado Glory.

En el lloc web de Televisió de Catalunya es pot veure la sèrie.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot