Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

26/03/2024

Despreniments de la cinglera obliguen a tancar la visita a Sant Miquel del Fai per seguretat fins al maig

El claustre corredor, Priorat de Sant Miquel del Fai (el Moianès, Catalunya)
Les pluges del dissabte 9 de març van provocar el despreniment de diversos blocs de pedra i danys a un tram de la barana del camí cap al salt del Tenes a Sant Miquel del Fai.

Ja el mateix dissabte es van anul·lar les visites del cap de setmana i després d’una primera inspecció dels talussos, la Diputació de Barcelona va decidir tancar la visita per motius de seguretat per evitar danys a les persones. Amb caràcter preventiu i fins que no es disposi d’un informe global de reconeixement i es duguin a terme les actuacions necessàries, no es podrà obrir el recinte. Es preveu que sigui un cop resoltes les incidències detectades, segurament al maig.

Segons la visita feta pels experts, la causa dels despreniments, segons primeres impressions, és l’efecte de l’aigua per l’episodi de pluja en talussos que han estat molt temps en sequera extrema, i el canvi tèrmic. El reconeixement es va fer sobre el terreny, amb imatges en drone i amb ajuda de les imatges gravades per les càmeres de seguretat que van servir per identificar la massa que es va despendre sobre la barana afectada, la qual estava identificada com a risc de prioritat 3.

Des de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona es prioritza el reconeixement integral de tots els talussos (des del pas de la Foradada fins al salt del Tenes), i així disposar d’una valoració integral del seu estat. En aquest sentit, Sant Miquel del Fai va estar tancat durant els quinze dies de finals de febrer per executar les operacions de manteniment preventiu dels talussos, programades anualment. Es van escollir aquestes dates per no coincidir amb l'època de nidificació de les aus, especialment de l'àliga perdiguera, que sol començar al març.

Font: Parcs DiBa.

1 comentari:

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot