Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

02/11/2021

Inici d’obres d’adequació de la zona d’aparcament de Sant Miquel del Fai

Projecte d'adequació de la zona d'aparcament de Sant Miquel del Fai

La Diputació de Barcelona ha iniciat a l'octubre de 2021 les obres d’adequació de l’aparcament i zona d’acollida de visitants de Sant Miquel del Fai. L’objectiu d’aquesta actuació, que té un pressupost de 780.630 euros i un termini d’execució de sis mesos, és la millora del vial d’accés al recinte des de la carretera BV-1485, l’adequació de l’àmbit d’acollida i del pont d’entrada a l’espai natural i la recuperació de la zona de reserva d’aparcament.

Les obres comprenen la pavimentació amb formigó i aglomerat asfàltic del vial d’accés per al pas de vianants i vehicles, amb la recuperació de les vistes sobre la llera del riu Rossinyol, la conversió en zona de vianants i reordenació de l’espai públic de la zona confrontant del pont a través de pavimentació amb pedra natural i formigó, així com la incorporació de mobiliari urbà i reserves d’espais per al desembarcament i recollida de visitants.

L’actuació també inclou el condicionament de l’espai d’aparcament preexistent, amb la previsió de successives plataformes de paviment de sauló ajustades a la topografia preexistent, amb capacitat per a uns 100 cotxes i 3-4 autobusos, a més d’espais de recàrrega. El projecte també inclou un recorregut específic per als vianants al costat de la llera del riu, dissenyat amb criteris de plantació pròpia de l’entorn, la preservació de la permeabilitat del sòl així com la integració dels elements i mobiliari urbà.

L’àmbit d’actuació és d’aproximadament 7.500 m² i les obres preveuen la incorporació d’enllumenat públic respectuós amb la protecció del medi natural on s’integra i la preinstal·lació dels element bàsics necessaris per a una futura gestió intel·ligent de la reserva d’aparcament.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 3 “Salut i benestar” i 9 “Indústria, innovació i infraestructures”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Font: Diputació de Barcelona.

1 comentari:

  1. Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona, va fixar la reobertura de l'espai natural de Sant Miquel del Fai per a la primavera de 2022, segurament durant el mes d'abril, en una visita a l'indret el 19 de novembre de 2021. A veure si és veritat, perquè pel que diuen...

    ResponElimina

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot