Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

07/06/2019

Redescobrint Sant Miquel del Fai

El roure, Priorat de Sant Miquel del Fai (el Vallès Oriental, Catalunya)
"Panacea del turisme familiar durant dècades, la Diputació de Barcelona el va comprar el 2017. Tancat i en procés de naturalització, serà públic i gratuït quan reobri a la primavera del 2020". Així comença un complert i interessantíssim article publicat a l'edició del periòdic El País del dia 6 de juny de 2019 en què s'explica d'una manera molt amena les vicissituds per les que ha passat i passa l'indret i la seva influència en els catalans de la segona meitat del segle XX i dels principis del segle XXI.

Personatges contemporanis importants en el lloc hi tenen la seva quota de protagonisme, com l'inefable Josep Pla, o mossèn Antoni Pladevall, però també hi podem trobar el que podríem anomenar batalletes, i, evidentment, tot allò relacionat amb l'entorn natural del lloc, ja que és inevitable separar-ne el patrimoni cultural del patrimoni natural: Curiosament, és un lloc que és important per a l'excursionisme però que ha estat poc estudiat en els altres àmbits. Segurament, el cartulari recentment descobert i comprat per la Diputació hi ajudarà.

Segons l'article, Sant Miquel del Fai s'obrirà al públic a la primavera de l'any 2020 i tindrà l'accés gratuït, però abans encara s'han de realitzar una bona colla de treballs. Esperem que, finalment, i després de diverses demores, aquesta data sigui la definitiva per poder tornar tots a gaudir d'aquest emblemàtic espai.

Podeu llegir l'article complert aquí.

1 comentari:

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot