Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

06/05/2019

Les Balmes del Traver

Balmes del Traver, Bertí (Sant Quirze Safaja, el Moianès, Catalunya)
La Balma del Traver, a vegades també referenciada en plural (Balmes del Traver), és una balma del terme municipal de Sant Quirze Safaja, al Moianès, si bé orientada Vallès Oriental dins de l'àmbit del poble de Riells del Fai. Es troba situada a la part alta de la cinglera, a 735 metres d'altitud, al sud-est i dessota de la masia del Traver, de la que pren el nom, i del Camí del Traver, i uns 25 metres per damunt del Cau de la Guilla.

Es tracta d'una gran balma, d'uns 100 metres de longitud i una fondària màxima d'uns 10 metres en algun punt molt localitzat. Existeixen uns grans enderrocs molt espectaculars en algunes zones, tot i que sembla que són relativament recents. Tot plegat és un entorn força espectacular pel fet d'estar en la mateixa cinglera, amb una timba considerable degut a la gran alçada a la que es troben respecte la vall. Sembla que havia tingut usos ramaders, per guardar ramats.

El seu interès espeleològic és nul, tot i que Norbert Font i Sagué (1874-1910) l'esmenta en el seu Catàlech Espeleològich de Catalunya (1897), on explica que "és inaccessible sense escales".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot