Sant Quirze distingeix mossèn Pladevall com a fill predilecte

L'Ajuntament de Sant Quirze Safaja ha distingit mossèn Antoni Pladevall com a fill predilecte de la població. Va ser aquest dissabte a la tarda en un acte on van assistir les autoritats locals, familiars, amics i veïns del poble.

L'Ajuntament distingeix la seva tasca al poble com a rector de les dues parròquies però també la feina com a historiador i persona abocada al poble i a la seva gent. “Considerem que s'ha fet abastament mereixedor i ha arribat el moment d'atorgar-li el títol de fill predilecte de la vila”, va dir l'alcalde Ramon Banús en l'acte d'aquest dissabte on van assistir un centenar de persones.
Mossèn Antoni Pladevall, que va rebre una placa commemorativa de la distinció i un rellotge, fa 15 anys que és rector de Sant Quirze. Amb tot, la seva relació amb el poble va començar molt abans: l'any 1964 ja anava a dir missa els diumenges al Mas Badó. També és l'autor d'un llibre sobre la història del municipi. Enguany també ha rebut el reconeixement del seu poble natal, Taradell (Osona), en el que la biblioteca municipal porta el seu nom.

Com a historiador ha publicat més de 50 llibres i està especialitzat en història religiosa. Pladevall també ha rebut la Creu de Sant Jordi i la Medalla d'Or de la Generalitat. Va ser ordenat sacerdot l'any 1957.

Font: El 9 Nou (19 de juny de 2014).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com