Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

16/08/2022

Obertura de l’enllaç a la C-17 a l'Abella i Aiguafreda

Segons informació d'Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, el dilluns 8 d'agost s'ha habilitat el nou ramal d'accés a la C-17 en direcció Barcelona per sortir i incorporar-se a aquesta via a l'alçada de Sant Martí de Centelles i d'Aiguafreda una vegada s'han executat tots els treballs per eliminar l'antiga entrada a la carretera, millorant la seguretat dels usuaris de la via.

Aquesta és una obra llargament reivindicada per ambdues poblacions, que tenien, sobretot en la incorporació a la via en direcció a Barcelona, un punt molt complicat i perillós, ja que la incorporació a la C-17 s'havia de fer pràcticament amb el vehicle aturat i amb molt escassa visibilitat. Les actuacions que s’han dut a terme en l'execució d'aquest projecte ha estat les següents:

a) Construcció d’un carril d’acceleració en sentit Granollers i Barcelona per a millorar la incorporació a la C-17. El carril d’acceleració, paral·lel a la calçada i amb una longitud de 70 metres amb una amplada de 3,50 metres i una falca de transició de 100 metres. El voral té 1,5 metres d’amplada. Aquest carril parteix d’un nou vial urbà que s’ha projectat, seguint el planejament urbanístic, d’acord amb els ajuntaments de Centelles i de Sant Martí de Centelles.

b) Construcció d’un carril de desacceleració sentit Barcelona per accedir a Sant Martí de Centelles i Aiguafreda. El carril de desacceleració, també paral·lel a la calçada, té una longitud de 120 metres amb una amplada de 3,50 metres i una falca de transició de 100 metres. El voral té una amplada d’1,5 metres. Aquest carril finalitza en el nou vial projectat i la zona que ocupava el ramal existent s'ha reconvertit en el nou carril d’acceleració.

c) La construcció del nou vial d’entrada i sortida a Sant Martí de Centelles i Aiguafreda ha comportat la demolició parcial del pas superior de l’entrada anterior, que entroncava amb el carrer de Vic. Això forma una intersecció en forma de T canalitzada amb el carrer dels Cingles de Bertí i la prolongació del carrer de Vic fins on ara s’inicia el vial de sortida cap a la C-17 en direcció Granollers. Aprofitant la zona que queda entre el nou vial i la C-17, s'habilita una zona d’aparcament en superfície per una setantena de vehicles lleugers.

El procés va iniciar-se l'any 2017 amb l'anunci de millorar els accessos a la C-17 de Sant Martí de Centelles i Aiguafreda i a finals del mateix any ja es procedia a la licitació per redactar el projecte. A finals de l'any 2020 ja es va obrir la licitació per a l'execució de les obres, que tot i que fins a aquesta tardor no es donaran per finalitzades, a partir d'ara ja poden ser utilitzades.

Font de la imatge: Ajuntament d'Aiguafreda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot