Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

08/10/2024

El PR®-C 227, un nou sender al Bertí

PR®-C 227 al carrer del Càdec, Bigues (el Vallès Oriental, Catalunya)

El Grup Excursionista de Bigues i Riells - Amics dels Cingles de Bertí (GEBRACB) i l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai han creat un nou sender de petit recorregut, el PR®-C 227.

El sender transcorre en la seva major part pel municipi de Bigues i Riells del Fai i té per objectiu enllaçar alguns dels diferents elements patrimonials més destacats del municipi que hi ha al llarg del recorregut, que és de poc més de 33 quilòmetres i uns 1200 metres de desnivell positiu, ja siguin materials com immaterials, arquitectònics o naturals, sempre intentant seguir la filosofia de l'excursionisme i el senderisme. Al Rieral de Bigues, a Riells del Fai i a Sant Feliu de Codines el sender passa pel costat de parades d'autobús, així que també s'hi pot accedir mitjançant transport públic.

El sender disposa de dues variants que ofereixen alternatives a l'excursionista, totes elles senyalitzades sobre el terreny amb una franja blanca i una de groga, com marca la normativa. La variant del Tenes (PR®-C 227.1) parteix el sender en dues meitats i permet conèixer el tram central del riu en el municipi de Bigues i Riells del Fai, i la variant dels Cingles de Bertí (PR®-C 227.2) permet accedir a la part superior de la cinglera per dues vies d'accés històriques, el grauet de Quintanes i el grau del Traver o de les Escaletes. El sender principal contacta amb el PR®-C 10 o Sender Ronçanenc i la variant dels Cingles de Bertí es troba a can Mestret amb el PR®-C 33 o Sender Garriguenc. També hi ha un enllaç amb el GR®5 a Sant Miquel del Fai.

Així mateix, el GEBRACB ha pujat a Wikiloc els "tracks" de tres derivacions del sender, que permeten accedir a punts d'interès propers al sender però que pròpiament no en formen part: castell de Montbui, Sant Bartomeu de Mont-ras i turó de les Onze Hores.

El dia 11 d'octubre al Teatre Auditori Polivalent de Bigues a les 7 de la tarda es farà l'acte de presentació al públic i a la premsa del sender, i el dia 26 del mateix mes es realitzarà la caminada inaugural, una activitat organitzada per l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai on es podrà recórrer o bé el sender sencer (els 33 quilòmetres i els 1200 metres de desnivell positiu) o bé una part -la dels Cingles de Bertí- i retornar per la variant del Tenes (uns 22 quilòmetres i 640 metres de desnivell positiu). Les inscripcions estan obertes aquí.

S'adjunta el video de presentació del sender:

1 comentari:

  1. VOTV va venir a la presentació i va emetre aquesta notícia el dilluns 14 d'octubre: Bigues ja té un sender de petit recorregut que recorre el municipi. Ens sap greu que no surti part del parlament del nostre president.

    ResponElimina

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot