Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

17/11/2010

Santa Magdalena de Vilarestau

Santa Magdalena de Vilarestau, Centelles (Osona, Catalunya)
Santa Magdalena de Vilarestau, que es troba dins el municipi osonenc de Sant Martí de Centelles, antiga demarcació i església sufragània del municipi de Centelles situada al Pla de la Garga, a 673 metres d'altitud entre els masos de l'Ollic i el Cerdà, dalt d'un turonet cobert per un petit bosc de pins a l'esquerra del camí anant del Cerdà a l'Ollic. Inicialment fou consagrada a Santa Maria i més tard a Santa Magdalena.

Bastida entre els anys 1094 i 1097, al 1868 va deixar de ser església parroquial, ja que llavors va ser annexada a la parròquia de Sant Martí de Centelles, i va començar el seu declivi. Aquest es va agreujar al començament del segle XX, quan a la masia dels Cerdà es construí la capella homònima de Santa Magdalena, moment en el que va deixar de tenir culte i va quedar a mercè de la natura, el temps i dels saquejadors.

Com es pot veure, a la data de la foto en queden poc més que algunes restes dels murs laterals. El portal d'entrada de l'ermita està expoliat i altres forats a la paret fan creure que també poden haver desaparegut altres elements arquitectònics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot