Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

16/07/2024

Pacto de silencio

Pacto de silencio

Pacto de silencio és una pel·lícula de suspens espanyola rodada en blanc i negre l'any 1949 amb un metratge de 106 minuts i que està ambientada en la Segona Guerra Mundial. Dirigida per Antonio Román, produïda per Emisora Films i amb guió de Julio Coll i de Manuel Tamayo, va ser protagonitzada per Adriano Rimoldi (John Brand), Ana Mariscal (Isabel Espinosa), Conrado San Martín (Carlos Ferrer), José Isbert (Matías Orellano), Rafael Bardem (Inspector Costa), María Martín (Jacqueline), Osvaldo Genazzani (L'home misteriós), Ángel Picazo (Major Bromfield), Eugenio Testa (Duprez), Juana Soler (Pilar) i María Esperanza Navarro (telefonista).

El major britànic John Brand canvia la seva documentació amb la d'un mort durant la batalla de Dunkerque. Mentrestant, la seva dona Isabel Espinosa, espanyola, conviu a casa de la família de Carlos Ferrer, un jove i prometedor estudiant de Dret enamorat d'ella, viu convençuda que ha quedat vídua. A la França ocupada, Brand, amb una gran capacitat de memòria que permet fer intercanvis d'informació sense necessitat de traslladar documents, és contactat per la Resistència, que li encomana la missió d'entrevistar-se a Alger amb un tal Duprez. De tornada a Espanya, Brand baixa del tren a Lekunberri (Navarra) i és recollit per Matías Orellano, allotjant-se al seu hotel, des d'on truca a Isabel per tal que es reuneixi amb ell. A l'hotel es produeix la mort d'un home desconegut que persegueix al militar anglès, a instàncies del seu Isabel marxa a cuita corrents de l'hotel. Brand, que també ha fugit, facilita la informació de retorn a la Resistència francesa mentre Isabel és acusada per l'Inspector Costa d'encobridora de l'assassinat.

Pacto de silencio a les Barbotes

En aquesta barreja de pel·lícula bèl·lica i d'espionatge i melodrama hi tenen els Cingles de Bertí el seu minut i mig de glòria. A l'escena, protagonitzada per Isabel i Carlos, es pot identificar clarament el Turó de les Onze Hores en un punt de vista que situaria l'acció per la zona de les Barbotes. Com es pot veure en el fotograma, la massa forestal l'any 1949 era força diferent a l'actual, amb molta menys massa forestal, fet que permetia la visibilitat d'altres característiques del paisatge que actualment queden ocultes per la frondositat del bosc. Aquest mateix indret ha estat utilitzat posteriorment per al rodatge d'altres pel·lícules, com Un lugar llamado Glory.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot