Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

18/06/2024

“Els sots feréstecs”: Guia de la ruta literària

El curiós cas d'Els Sots Feréstecs, novel·la modernista de Raimon Casellas que va veure la llum l'any 1901, que arran dels mapes de la coneguda Editorial Alpina ha transcendit de la novel·la al territori i ha acabat batejant, en el seu conjunt, aquest indret, té ara un nou element d'interpretació i coneixement del territori.

El geògraf, historiador i excursionista Ramon Closas i Mestre (1960), és estiuejant de tota la vida a can Mestre del Figaró, una casa modernista amb la balconada encarada justament als Cingles de Bertí i al Sot de Montmany, els Sots Feréstecs. Ell és qui ha creat aquesta publicació, amb la majoria de fotografies del fotògraf granollerí Pere Cornellas, i amb pròleg de la professora de literatura de la UAB Maria Campillo, i que com diu a la contraportada, "vol ajudar a llegir i a seguir Els Sots Feréstecs [...]. És un recurs que fa de pont entre la realitat escrita i la realitat física; entre les facècies que visqueren els personatges al territori i la realitat tangible dels Cingles de Bertí, els serrats de Puiggraciós i els sots de Montmany tal com encara avui podem trepitjar-los".

La publicació, de l'Editorial Alpina amb col·laboració amb l'associació Figaró Memorial, de la qual l'autor n'és membre, i el suport de l'ajuntament d'aquesta població de la vall del Congost, va ser presentada el diumenge dia 2 de juny a Figaró. El dissabte 8 de juny es va presentar a la Biblioteca de Bigues i Riells, en un acte on, qui manté aquest bloc, va ser convidat a participar-hi.

La guia es pot trobar a les llibreries a un preu de 18 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot