Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

07/11/2023

S'identifica una espècie d'ocell a Riells del Fai

L'ornitòleg de Bigues i Riells del Fai Artur Morales ha identificat una espècie amb menys de quinze cites a Catalunya a Riells del Fai. Es tracta del repicatalons petit (Emberiza pusilla), un ocell de la mida d'un pardal però més petit i amagadís.

El repicatalons petit cria a Sibèria i hiverna al sud de la Xina i, per tant, no és comú trobar-lo a la Península Ibèrica. De fet, al Vallès Oriental només hi ha dues cites, incloent-hi aquesta. La Wikipedia el descriu com un ocell de 12 a 13'5 centímetres en el qual les parts superiors són de color marró densament estriades en fosc i les inferiors són blanques amb vetes negroses principalment al pit. El cap presenta un patró llistat, el rostre és de color castany, té bigoteres blanques i una llista pileal mitjana clara, mentre que les llistes pileals laterals, les oculars i les malars són negroses. L'anell periocular és blanc.

La troballa està confirmada pel món expert i ja han vingut una cinquantena d'ornitòlegs d'arreu al municipi per veure'l.

Per l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai aquesta identificació demostra la qualitat de l'entorn natural del municipi, la seva diversitat i la realitat de viure en un corredor biològic entre dos parcs naturals. Aquest fet converteix Bigues i Riells del Fai en un hàbitat ideal per a moltes espècies.

El consistori també destaca la tasca de persones implicades al municipi i en la preservació del seu entorn com l'Artur Morales. El seu compromís per fer pedagogia sobre les espècies de casa nostra és clau per transmetre a la població la importància de preservar la qualitat del nostre entorn natural.

Font: Ajuntament de Bigues i Riells del Fai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot