Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

11/04/2023

"El riu Tenes i el seu paisatge", el primer llibre integral sobre el Tenes

El riu Tenes i el seu paisatge. Un passeig fotogràfic és el primer llibre que es publica sobre el riu Tenes i el seu entorn. De la mà de veïnes i veïns que trepitgen el territori, amb sensibilitat i estima pel paisatge, vam pensar que calia fer un llibre que donés testimoni de la riquesa natural i paisatgística i de la diversitat que representa el riu Tenes per als nostres pobles. Hem intentat, doncs, fer un petit homenatge a un riu molt proper i potser per això, poc valorat.

Els autors del projecte són Maria Àngels Bonet, Assumpta Bosch, Jesús Cano, Júlia Cantos, Lluís Galobart, Lluís Gascon, Josep Prims i Pere Gendra de la Impremta Galobart de Santa Eulàlia de Ronçana com a coordinador, amb pròleg del Dr. Martí Boada i la col·laboració del Grup Excursionista de Bigues i Riells Amics dels Cingles de Bertí (GEBRACB).

El llibre segueix el mateix format d'El Bertí. Flaixos d'una cinglera i està dividit en tres parts. La primera part és una explicació general del riu des dels punts de vista de la geografia, la vegetació, la fauna i el patrimoni. La part central, i la més extensa, consta d'un passeig fotogràfic des dels inicis del naixement fins a la seva desembocadura al Besòs. I, per últim, la tercera part és una breu descripció del camí fluvial. En aquest apartat s'hi adjunta el track del recorregut.

El llibre es presentarà en societat el dimecres 19 d'abril al Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues, i la següent presentació tindrà lloc el divendres 21 d'abril al Teatre Ateneu l'Aliança de Lliçà d'Amunt, ambdues a les 8 del vespre. Les properes setmanes es realitzaran altres presentacions en els municipis que col·laboren en la publicació del llibre i allà on es demani.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot