Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

22/03/2022

La Diputació de Barcelona reobrirà Sant Miquel del Fai aquesta primavera

Campanar, Priorat de Sant Miquel del Fai (el Vallès Oriental, Catalunya)

L'espai natural de Sant Miquel del Fai es reobrirà al públic durant la primavera de l'any 2022. Així ho va anunciar el divendres 26 de novembre de 2021 la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, durant una visita institucional al Vallès Oriental.

Tal i com ha afirmat Marín s'han finalitzat les actuacions relacionades amb l'entorn natural i «per tant podem garantir la seguretat de tots els visitants en tots aquests espais naturals. Actualment s'està treballant en la zona d'aparcament, per als usuaris que arribin en vehicles, i quan finalitzi aquesta obra la propera primavera obrirem l'espai natural de Sant Miquel del Fai».

La presidenta Marín ha volgut destacar la importància d'aquest espai que és tot un referent a la comarca del Vallès Oriental i el Moianès. «De manera gradual s'anirà obrint l'espai fins arribar al 100% de tota la seva capacitat i oferta, però la prioritat de la Diputació és la seguretat dels visitants i així es podrà ja començar a gaudir de tot l'entorn natural», ha dit Marín.

Per tal de fer totes les actuacions s'ha elaborat un Pla d'Usos que «ha estat la base per rehabilitar l'espai, tot i que és imprescindible el treball conjunt amb els municipis de l'entorn de Sant Miquel del Fai perquè aquest Pla d'Usos sigui un document viu i dinàmic que s'ajusti a les necessitats que van sorgint i que inclogui noves propostes per millorar cada dia aquest entorn privilegiat» ha reblat Marín.

Per últim en aquest sentit la presidenta de la Diputació ha recordat «la vocació pública i local de la corporació i la seva voluntat ferma de compartir amb els municipis de l'entorn aquest espai magnífic perquè la ciutadania pugui gaudir plenament  d'un espai que serà públic i obert a tothom».

D'aquesta manera la previsió és obrir el recinte natural al públic un cop acabin les obres d'adequació de la zona d'aparcament, que van començar el mes d'octubre. La reobertura de Sant Miquel del Fai ha estat un dels temes centrals de la reunió del 26 de novembre de la presidenta de la Diputació amb alcaldes i regidors de la comarca.

La Diputació de Barcelona és propietària del conjunt de l'espai natural de Sant Miquel del Fai des del 2017, any en què el va adquirir  amb la voluntat d'adaptar-lo. Ha estat tancat al públic des d'aleshores, per poder-hi fer les obres de condicionament necessàries. Durant aquest temps, i tot i els aiguats que s'han patit i la pandèmia de la Covid19 que han retardat les obres, s'ha reforçat la seguretat de les instal·lacions, amb treballs d'estabilització dels talussos i de renovació dels 1.500 metres de baranes de tot el circuit, de l'enllumenat i del cablejat exterior.

El conjunt de l'espai natural de Sant Miquel del Fai és un Bé Cultural d'Interès Nacional i està inclòs dins del Pla d'espais d'Interès Natural dels Cingles del Bertí, fet pel qual les obres d'adequació s'han ajustat totalment als objectius de conservació patrimonial.

El desembre de 2018 la Diputació de Barcelona també va adquirir el cartulari del monestir benedictí de Sant Miquel del Fai, un document del segle XIV i de gran importància històrica.

Font: Diputació de Barcelona.

2 comentaris:

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot