Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

20/07/2021

Adif licita les obres de duplicació de via en el tram entre Parets del Vallès i La Garriga

Estació de Renfe, la Garriga (el Vallès Oriental, Catalunya)
Adif ha licitat les obres de el projecte de via i electrificació per a la duplicació de via en el tram Parets de Vallès-la Garriga, en la línia d'ample convencional Barcelona-Puigcerdà, segons comunica en una nota de premsa del 12 de juliol de 2021.

El pressupost de licitació ascendeix a 66.087.938,55 euros (IVA inclòs), quantitat a la qual s'han de sumar 8.436.330,2 (IVA inclòs) en concepte de subministraments. El termini d'execució previst per a aquesta actuació, finançada amb fons de el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, és de 25 mesos.

Es tracta d'una de les actuacions més rellevants incloses en el Pla de Rodalies, ja que permetrà potenciar aquest trajecte de la línia R3 de Rodalies, que registra una elevada densitat de trànsit, incrementar el servei entre Barcelona i la Garriga, absorbir un major nombre de circulacions i reduir els temps de viatge. També s'augmentarà la fiabilitat i eficàcia de l'explotació ferroviària, el que redundarà a més en una reducció dels temps de viatge.

Descripció de les actuacions

La duplicació de via es durà a terme en un tram de 17,1 km, que travessa els termes municipals de Parets de Vallès, Montmeló, Granollers, Canovelles, les Franqueses de Vallès i la Garriga, tots ells a la comarca barcelonina del Vallès Oriental. S'iniciarà a l'estació de Parets de Vallès i finalitzarà a l'estació de la Garriga.

Entre les principals obres destaquen, en l'apartat de plataforma i via, l'aixecament de la superestructura de la via actual i dels aparells de via, i la rectificació de traçat per a l'execució d'una nova plataforma sobre la qual es muntarà la nova via.

En l'apartat d'estructures, s'executaran 9 viaductes, 7 passos superiors i 9 passos inferiors, així com 5.304,95 m de murs. De forma paral·lela, es realitzaran nous drenatges transversals i obres civils de cunetes i col·lectors.

Pel que fa a el sistema d'electrificació, es desmuntaran els actuals sistemes, s'executaran noves cimentacions i el muntatge de pals de catenària, l'estesa de 25.110 m de fil de contacte i la instal·lació d'altres elements d'aquest sistema.

Altres actuacions consistiran en la realització de noves instal·lacions ferroviàries de la plataforma i la reposició de servituds, camins i de serveis afectats.

Paral·lelament, Adif continua treballant en les obres i projectes associats, entre els quals destaquen l'adequació de les instal·lacions i la millora de l'accessibilitat de les estacions de Parets de Vallès, Granollers-Canovelles, les Franqueses de Vallès i la Garriga, o la supressió de 5 passos a nivell, dos d'ells a Granollers i tres a La Garriga, dels quals en 3 ja estan les obres finalitzades.

Aquesta actuació serà finançada per la Unió Europea - NextGenerationEU.
 
Font: Adif.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot