Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

08/06/2021

El Govern aprova un decret sobre els PEIN del Montseny i els Cingles de Bertí

Mapa del PEIN Cingles de Bertí

El Govern ha aprovat, a proposta del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el Decret sobre el Parc Natural del Montseny i sobre els espais del Pla Especial d’Interès Natural (PEIN) del Montseny i els Cingles de Bertí.  Aquest Decret, el 127/2021, comporta l’ampliació del Parc Natural del Montseny i permetrà reconèixer el seu gran valor i reforçar la seva protecció amb la figura del Parc Natural, harmonitzar les diverses figures de protecció existents dins d’un sol àmbit.

El Parc Natural del Massís del Montseny passa a anomenar-se Parc Natural del Montseny i amplia el seu àmbit territorial. Per tal d'unificar els límits de les diverses figures de protecció existents al massís, el present Decret modifica també la delimitació dels espais del PEIN Massís del Montseny i Cingles de Bertí, inclosos en el PEIN d'acord amb el Decret 328/1992, pel qual s'aprova el Pla d'espais d'interès natural. El Decret amplia l'àmbit de l'espai Massís del Montseny i la seva delimitació coincideix amb la del Parc Natural. Això implica també modificar puntualment el límit de l'espai del PEIN Cingles de Bertí al terme municipal de la Garriga, de tal manera que el riu Congost passa a ser la divisòria entre els dos espais esmentats. Aquestes modificacions faran possible la conservació del patrimoni natural i cultural d’una manera compatible amb l’aprofitament ordenat dels recursos i les activitats de les persones que hi viuen.

El Parc Natural del Montseny se situa entre les províncies de Barcelona i Girona i comprèn territoris dels municipis del Brull, Seva i Viladrau, a la comarca d’Osona; d’Arbúcies, Breda, Riells i Viabrea, i Sant Feliu de Buixalleu, a la comarca de la Selva; i d’Aiguafreda, Campins, Cànoves i Samalús, Figaró–Montmany, Fogars de Montclús, Gualba, la Garriga, Montseny, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor i Tagamanent, a la comarca del Vallès Oriental.

Aquest Decret estableix un nou model de gestió del Parc Natural, d’acord amb el debat i el consens global assolit al territori durant el procés de participació associat a la redacció i tramitació del Pla especial vigent entre 2008 i 2016. En aquest sentit, aquests òrgans aglutinen tant les administracions públiques directament implicades amb el territori (ajuntaments, diputacions i Generalitat de Catalunya) com les institucions i els representants de la societat civil.

El Decret s’estructura en setze articles i compta amb els informes del Consell de Protecció de la Natura i del Centre de la Propietat Forestal, cosa que compleix l’exigència sobre informes preceptius de la normativa sectorial en matèria d’espais naturals. Aquest Decret entra en vigor als vint dies de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

 Font: Nota de premsa del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot