Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

01/04/2019

Demanen el comís de cavalls a la finca de l’Ullar de Montmany

Cavall a Montmany (el Vallès Oriental, Catalunya)
El 9 Nou informa que les entitats animalistes FAADA i ADE recorden que el propietari de la masia va ser inhabilitat l’any 2015 durant un període de cinc anys per tenir animals però que no ha fet cas de la prohibició i que, per aquest motiu, en demanen el comís.

La Fundación para el Asesoramiento y Acción en Defensa de los Animales (FAADA) i l'Asociación Defensa Équidos (ADE) denuncien “la manca de compromís i interès” del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per “aplicar la llei” i tirar endavant el comís dels cavalls que hi ha a la finca de l’Ullar, a Figaró.

Segons denuncien, el propietari de la finca està inhabilitat des de l’any 2015 i durant un període de cinc anys per tenir animals al seu càrrec. Tot i això, torna a tenir diversos cavalls a la finca que, a més, expliquen des de les entitats en defensa dels animals, estan en males condicions i estan causant problemes a finques veïnes.
Els darrers fets van passar dimecres de la setmana passada quan un cavall semental “va tornar a provocar destrosses” a una finca veïna. Va trencar el pastor elèctric per accedir a la finca. Els veïns van trucar al 112 i hi va anar una patrulla dels Mossos. Amb tot, es queixen de l’actuació d’aquests cossos perquè diuen que els van recordar que si els seus cavalls s’escapaven per la tanca malmesa seria responsabilitat seva. Després, hi van anar els Agents Rurals que es van “limitar a lligar” el cavall que s’havia escapat a un arbre.

El comunicat que han emès les dues entitats podeu trobar-lo seguint aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot