Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

03/09/2024

Roca Gironella

Roca Gironella, Sant Quirze Safaja (el Moianès, Catalunya)
En un entorn bàsicament calcari, el Salt i la Balma de Roca Gironella formen conjuntament un paisatge natural magnífic i força desconegut dins els Cingles de Bertí. Es troba situat a la conca del Rossinyol, aproximadament un quilòmetre al nord dels espectaculars salts d'aigua de Sant Miquel de Fai on el Rossinyol tributa al Tenes tot just després de precipar-se al buit al costat de l'antiga casa prioral.

En èpoques de pluges generoses, es forma en aquest indret una gran cascada d'uns 37 metres d'alçada. En la seva aproximació habitual, remuntant el Tenes primer i el Rossinyol després, gairebé es pot afirmar que si el Rossinyol no salta a Sant Miquel del Fai, tampoc ho fa a Roca Gironella.

A la pista asfaltada que remunta el Rossinyol per la seva dreta, poc abans del salt, hi ha un petit esperó rocós on surt un corriol que primer s'encara direcció Sant Miquel del Fai però que tomba vers Roca Gironella i permet accedir a la balma. No és especialment perillós, però sí que cal anar amb compte amb els trams de pedra que aquestes no estiguin massa humides o glaçades, ja que llavors el risc de patir una relliscada augmenta considerablement, i la timba no és poca.

Des del GR®5, just en un nivell per sobre el pas de la Foradada de Sant Miquel del Fai, es pot veure aquesta bauma des de la distància.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot