Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

27/12/2022

El Govern adjudica les obres de condicionament de la C-59 entre Moià i Sant Feliu de Codines per millorar-ne la seguretat

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, va anunciar el divendres 16 de desembre l’adjudicació, per un import de 6,4 MEUR, de les obres de millora de la C-59 entre Moià i Sant Feliu de Codines per afavorir-ne la seguretat. L’obra consistirà principalment en el condicionament d’un tram de 16,5 quilòmetres per afavorir la comoditat i la seguretat en la conducció. Els treballs començaran durant el primer trimestre de 2023 i tindran un termini d’execució d’11 mesos. En paral·lel, el Departament ha adjudicat la redacció del projecte constructiu per donar continuïtat a aquesta obra, des de Moià fins a l'Eix Transversal, a Santa Maria d’Oló.

Les obres que ara s’han adjudicat abasten el tram de la C-59 entre la intersecció amb la carretera N-141c, a Moià, i la zona urbana de Sant Feliu de Codines i comprèn també els termes municipals de Castellterçol i Sant Quirze Safaja. Les principals actuacions previstes són la renovació del ferm, la millora de la canalització del trànsit en encreuaments, la implantació d’un separador de fluxos per a reduir el risc de xocs frontals i l’aplicació de mesures per evitar accidents amb animals. El conseller ha assegurat que les obres faran “la via més segura, més ample i milloraran els accessos als polígons per evitar que els vehicles pesants passin per dins dels nuclis”.

Les actuacions que s’inclouran són, concretament:

  1. Millora del ferm, amb un tractament previ en aquells punts on es detectin més desgast. En alguns trams i en la travessera de Castellterçol s’estendrà una capa de paviment fonoreductora, per a reduir el soroll del pas dels vehicles.
  2. Cunetes trepitjables, que permeten donar un sobreample a la carretera. En total, es formaran 6,6 quilòmetres de cunetes revestides de formigó.
  3. Adequació de la senyalització vertical, horitzontal i d’orientació; millora de les barreres de seguretat i de l’abalisament.
  4. S’afavoreix la canalització del trànsit en dues interseccions, als termes de Castellterçol i de Moià, que donen accés a zones industrials:
  5. A Castellterçol, al polígon el Vapor, es construirà una rotonda al tronc de la C-59, de 36 metres de diàmetre, s’adequaran dues parades de bus existents i es donarà continuïtat a les voreres del carrer de Moià.
  6. A Moià, al polígon el Prat, es formaran carrils centrals –que es pintaran de vermell– i carrils de canvi de velocitat en la intersecció existent. D’aquesta manera, s’evitarà que els vehicles pesants que es dirigeixin a Barcelona passin pel nucli urbà de Moià, ja que tindran una sortida més directa.
  7. Per a reforçar la separació de sentits, s’implantarà un separador de fluxos en un tram de 2,2 quilòmetres, al pas de la carretera pels termes de Sant Feliu de Codines i Sant Quirze Safaja. Així, es formarà una franja central vermella per a fer més visible la separació de sentits en la conducció i, d’aquesta manera, contribuir a reduir el risc de patir xocs frontals.
  8. Per evitar accidents amb animals, es condicionaran obres de drenatge com a passos de fauna; es col·locaran tanques cinegètiques als marges de la carretera i s’executaran passos canadencs –passos formats per barres metàl·liques als accessos per impedir el pas d’animals. A més, es construirà un nou pas de fauna al tram entre Castellterçol i Moià, que és el tram on es concentra més accidentalitat per atropellaments d’animals.
  9. Es construiran apartadors per a les parades autobusos, mitjançant una plataforma independent de la carretera, per afavorir la seguretat viària i la dels usuaris d’aquest mitjà de transport. Totes les parades comptaran amb il·luminació.

Variant de Sant Feliu de Codines

A més del condicionament d’aquests trams de la C-59, el Departament de Territori està treballant en el projecte per a la construcció d’una variant d’aquesta carretera al seu pas per Sant Feliu de Codines. En concret, està en fase avançada la redacció del projecte actualitzat d’aquesta actuació, que comportarà una inversió de més de 40 MEUR. Es preveu que el projecte estigui redactat durant el segon trimestre de l’any vinent.

Font: Sala de Premsa del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot