Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

20/04/2021

El Ball del Tenes

El Ball del Tenes
El "Ball del Tenes" és una novel·la del riellenc Xavi Agustí Viaplana, professor d'educació física i psicopedagog, que va sortir publicada l'any 2020.

El llibre s'inicia amb un multipròleg, com l'anomena l'autor, en el que hi han participat personatges rellevants de diferents àmbits del nostre país, com en Gerard Quintana, na Mònica Usart, na Núria Feliu o n'Ada Parellada, entre d'altres, amb personatges de l'àmbit del llibre, com el mateix avi de l'autor, en Pere Brossa. El llibre narra una història futurista basada en fets reals centrada en l'espai natural de Sant Miquel del Fai, i pretén enviar un missatge de pau, amor i solidaritat vertebrat tot ell per la figura de Michael Jackson i les seves cançons, que lideren la lluita contra la contaminació i el canvi climàtic tot defensant la natura.

Al llarg de la història es presenten personatges inspirats en persones properes al Rei del Pop i d'altres persones que formen part de la cultura catalana i de l’entorn de Sant Miquel del Fai, com l’avi de l'autor, en un homenatge vers totes elles i també a les persones grans que tant malament ho estan passant degut a la Covid-19.

El llibre també és una defensa a la pagesia, al producte de proximitat, a cuidar els boscos, a no embrutar paisatges com els de Sant Miquel i la Vall del Tenes i a protegir-los, i té un vessant completament solidari, ja que vol promoure la conservació d'espais com el de Sant Miquel del Fai per una banda i col·labora amb la Fundació PROIDE per l'altra.

1 comentari:

  1. Se'm va demanar de participar al multipròleg del llibre. Vaig accedir a col·laborar-hi i aquesta és la meva aportació:

    "Sant Miquel del Fai engloba l'encís, la màgia, la mística, la magnificència de la natura i la capacitat de l'ésser humà d'integrar-se en un racó meravellós, que et deixa embadalit, bocabadat, i que probablement no és prou valorat o estimat justament perquè ho tenim aquí, a quatre passes de casa nostra."

    I resulta que també hi figuro com a personatge de la història...

    ResponElimina

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot