Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

25/01/2021

Castells del Montseny

Castells del Montseny
En el cada cop més llunyà any 2015 vaig tenir la sort de dur a terme un dels projectes més engrescadors, més complexes i, també, perquè no dir-ho, més gratificants que m'he proposat: "El Bertí. Flaixos d'una cinglera" veia la llum. A banda del tot el que va suposar i va aconseguir pròpiament com a tal, el llibre em va permetre coincidir i conèixer tot un seguit de persones molt interessants a les que tinc gran estima i amb les que, en alguns casos, mantenim el contacte. Una d'aquestes persones és en Mariano Pagès d'Urso, fotògraf d'origen argentí, que llavors acabava de publicar "Estels , Ermites i Esglesioles del Montseny". Vam coincidir en una entrevista conjunta que ens va fer Ràdio Silenci, de la Garriga, durant la Diada de Sant Jordi de 2015, en la que tots dos vam anar a promocionar els nostres llibres. Des de llavors hem mantingut el contacte i jo li he anat comprant exemplars de tot el que ha anat publicant, bàsicament centrat en el Montseny, que sempre han estat treballs, sempre centrats en la fotografia, que m'han satisfet molt.

Ara, a finals de l'any 2020, ha publicat un nou llibre, "Castells del Montseny", amb un títol gens donat als equívocs, i que ell mateix defineix com una publicació que reculls "més de 40 construccions de caràcter militar erigides al llarg de la història en el territori montsenyenc. Muralles, castells, casals fortificats, torres de comunicació òptica, elements defensius en masies. Arquitectura, paisatge, troballes arqueològiques conservades in situ o en museus". La gran sorpresa per a mi ha estat, i per això li he fet una entrada al lloc dels Cingles de Bertí, és l'aparició en el llibre de torres i castells que ja es troben dins l'àmbit dels Cingles, a la dreta del Congost, però que, en la seva mesura, guarden una relació amb el Montseny, ja que es troben amb punts estratègics on el Montseny, tot i situar-se a l'altra banda del Congost, hi és molt present.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot