Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

04/06/2020

Volta al Bertí en BTT

Ciclistes al Clascar, Cingles de Bertí (el Moianès, Catalunya)
El que aquí es proposa és una ruta que tècnicament segur que no és difícil per als amants de la bicicleta de muntanya, ja que transcorre íntegrament per pistes forestals, i que enllaça bona part dels punts més emblemàtics dels Cingles de Bertí, amb sortida i arribada al Santuari de Puiggraciós, indret fàcilment accessible amb vehicle privat, tot i que si es vol una mica més de desnivell i duresa es pot començar amb l'ascensió a Puiggraciós des de punts més allunyats com la Garriga, el Figaró, l'Ametlla del Vallès o Bigues. Des del Santuari l'itinerari és de 30 quilòmetres amb un desnivell de +/- 911 metres, amb l'altitud mínima d'uns 470 metres a Sant Miquel del Fai i la màxima de quasi 880 a l'alçada del Puig Fred.

El punt d'inici i final es pot adaptar, ja que és igualment factible prendre com a base Sant Miquel Sesperxes, fàcilment accessible des de Centelles o des de Sant Martí de Centelles, o també Sant Miquel del Fai, interessant per aquells que volguessin arribar-s'hi des de Sant Feliu de Codines o, fins i tot, Sant Quirze Safaja.

També es pot adaptar el sentit en el que es pot fer l'itinerari. La proposta és en sentit antihorari, però també es pot fer perfectament en sentit horari.

Els trams amb més desnivell es troben entre el Collet Vermell i el Sot de la Vall, amb pendents que oscil·len entre l'11 i el 15%, i en el tram entre Roca Gironella i el Soler de Bertí, amb sectors on el pendent es situa al 12 i al 13%.

Powered by Wikiloc

La ruta visita llocs com el Clascar, Sant Miquel Sesperxes, Sant Miquel del Fai, Roca Gironella i l'església de Sant Pere de Bertí, a banda d'oferir trams amb excel·lents vistes a la plana del Vallès o a la Vall del Congost si es considera apropar-se a punts propers a la ruta com seria la Taula.

La descripció detallada de la mateixa pot trobar-se seguint aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot