El temporal Glòria


Roca Gironella, 22/01/2020.
Foto rebuda per WhatsApp.
Al llarg de la que tradicionalment s'anomena la setmana dels barbuts, el país ha patit un dels temporals més potents i devastadors que es recorden a la contrada, amb efectes i conseqüències incalculables a hores d'ara en tota la costa catalana, amb especial èmfasi al Delta de l'Ebre, que ha estat literalment submergit.

El temporal Glòria ens ha portat vent, aigua i neu arreu del país. Al Puig Sesolles, l'episodi ha deixat una precipitació acumulada de 430 mm i a Viladrau de 426 com a valors més extrems. Els rius de la demarcació de Girona, sobretot els de la conca del Ter, són els que més han patit la llevantada d'aigua, amb els embassaments sobreeixint i sobrepassant el 100% de la seva capacitat.

A la zona dels Cingles de Bertí, les pluges han estat més modestes, però igualment han posat de manifest tots els torrents que baixen de la cinglera. A la conca del Congost, les pluges han estat més intenses: Al Serrat de l'Ocata, sota Puiggraciós, i a la Garriga s'han recollit 171 mm; al Figaró 170; i als Sots, a Centelles, 99. A la conca del Tenes s'han recollit 109 mm a Sant Feliu de Codines i 102 a l'institut de Bigues i Riells. El riu Congost, a la Garriga, ha arribat a un pic de 208 metres cúbics per segon el dimecres 22 i de 174 el dijous 23, segons les dades de l’estació d’aforament que hi ha prop del parc dels Pinetons, al nord del nucli urbà, amb una alçada de 2'65 metres i 2'40 metres respectivament; mentre que a la fàbrica Leiro de Sant Martí de Centelles l'aigua del riu ha arribat al nivell de les finestres. El Tenes també ha crescut notòriament, arribant a cobrir tota la llera sota la Parada. L'episodi d'inclemències meteorològiques va començar amb quasi un parell de dies de ventades, amb ràfegues de 87 km/h al Serrat de l'Ocata, 61 km/h a Sant Feliu de Codines i 50 km/h a Bigues, amb els conseqüents problemes d'arbres i pals caiguts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com