Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

05/11/2019

Restauració dels forns de calç de l'Oller

El Ciment, l'Abella, Sant Martí de Centelles (Osona, Catalunya)
Al mes d'agost de 2019 han començat els treballs previs de restauració dels forns de calç de l'Oller, també coneguts popularment com el Ciment, el principal element del patrimoni industrial del municipi de Sant Martí de Centelles i Bé Cultural d'Interès Local (BCIL).

Els forns de calç de l'Oller són un conjunt d’edificacions que formen un complex de tres grans forns, que destaquen per la seva monumentalitat, i s'hi afegeix un quart de més petit, ala part superior, possiblement utilitzat per a la construcció, com a auxiliar o com a alternativa per la reparació dels altres dels altres tres.

En aquesta primera fase, els objectius són la solució de les patologies arquitectòniques més greus de l'edifici, ja que fa uns 90 anys que es troba abandonat, instal·lar senyalització interpretativa dels valors del conjunt monumental i millorar els entorns. El projecte és una actuació conjunta de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Sant Martí de Centelles.

A banda de la seva importància com a patrimoni industrial, també forma part de la Memòria Històrica, ja que el pare i dos fills de la família Senties, propietària de la finca del veí mas Oller, foren executats aquí durant la Guerra Civil espanyola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot