Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

27/06/2009

La llegenda del castell de la Popa

La proa de la Popa, Castellcir (el Moianès, Catalunya)
Diuen que el senyor del castell de Castellcir, Gilabert, tenia molt mala conducta. Robava objectes de les esglésies i d'ermites, i fins i tot afirmen que havia atacat, ferit i mort un canonge de Vic. Així és normal que el rector de la parròquia aprofités els moments que podia per recriminar-lo. L'avisava de com s'havia de comportar i li demanava que fes més bondat. Però a Gilabert no li agradaven els sermons ni els renys, i enutjat amb el senyor rector, diuen que un dia va disparar amb la ballesta mentre deia missa i el va matar. Ple de remordiment en veure què havia fet, se'n va penedir i va voler demanar el perdó del Sant Pare de Roma. El Papa el va absoldre, però segons conten, va posar-li unes condicions: havia d'edificar una nova església del mateix estil i disposició que la de Sant Jaume de Galícia i, a més des de la nova església no s'havia de veure el castell. La llegenda acaba relatant que els senyors del castell compliren la seva promesa.

Nosaltres també ho creiem així, ja que l'església vella de Castellcir és del mateix estil que la de Santiago i és fora de la vista del castell de la Popa, ja que Roca Sitjana el tapa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot