Excursió pels Sots del Figaró

Montmany
Montmany
Carregat originalment per Jesús Cano Sánchez
Aprofitant que el cap de setmana havia de celebrar-se la XXXIV Marxa Passeig de la Vall del Tenes, que havia de coincidir amb una part d'aquest recorregut, que després de força temps perdut havia hagut de ser arranjat per poder-hi passar de nou, recupero aquesta excursió que vaig publicar fa molt de temps. És un itinerari ens ofereix tot un seguit de contrastos, tant geològics com naturalistes, així com una completa visió, tant des de dalt de la cinglera com des de la vall, del Sot del Bac i del Sot de Montmany Podrem observar tota l'estratigrafia des dels materials sedimentaris del paleozoic passant pels materials detrítics vermellosos del Bundstantein i els calcaris i dolomites blanquinosos del Muschelkalk fins a les argiles i conglomerats superiors del Terciari. De la mateixa manera, notarem el contrastos de vegetació entre el fons del Sot del Bac amb la vegetació àrida que ens trobem a la part superior dels Cingles. L'itinerari presenta una certa dificultat i caldrà anar en compte en els trams empedrats en els casos de pluges o humitat i en els trams una mica aeris per la proximitat de la timba.


Powered by Wikiloc


0

El Moianès farà una consulta per la comarca condicionada a com queda la suspensió de la llei

El Moianès finalment tindrà la seva consulta popular sobre si volen ser o no comarca. Així ho ha anunciat Dionís Guiteras, alcalde de Moià i president del Consorci del Moianès.

Tot queda, però, a expenses que el Tribunal Constitucional suspengui o no en la seva totalitat la llei de consultes no referendàries. I és que, com en la consulta per la independència del 9-N, al Moianès ja s'acollirien a la nova llei per demanar a la població si volen ser comarca. Una possibilitat és que el Tribunal Constitucional només suspengui alguns articles de la llei, els més susceptibles de ser considerats inconstitucionals, i que deixi en vigor la resta d'articles de la norma, entre els quals hi hauria els que es refereixen a les consultes promogudes pels ens locals, com seria aquest cas.


0

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com