El Traver

El Traver
El Traver
Carregat originalment per Jesús Cano Sánchez
Mas no habitat edificat en un singular paratge d'antic poblament ibèric entre els segles XVII i XVIII. Respon a la tipologia de masia típica d'altiplà descrita pels historiadors, és a dir, construccions complexes amb espai suficient per a compartir, a la vegada, l'agricultura amb la ramaderia, amb annexos afegits segons la necessitat dels estadans i, com a fet diferencial, la presència de barri i torre de defensa.

El Traver va ser un dels set masos més importants de l'antiga parròquia rural de Sant Pere de Bertí, juntament amb el Clascar, el Soler, l'Onyó, l'Ullar, la Serra, la Cuspinera i el Sot del Grau.

Es troba en un punt molt proper al penya-segat natural dels cingles, el que li dóna una certa defensa. Des d'aquest punt hi ha bones vistes del Vallès en general, destacant la serra de Sant Llorenç del Munt i el cingle de Gallifa, que tanquen el panorama a ponent, i en un punt més proper i en un menor alçada de la que ens trobem, el Turó de les Onze Hores.

Més imatges del Traver:
Mostra Cingles de Bertí en un mapa més gran

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com