La Lloba de la Madella reviu

Des del juny d'enguany, el municipi de Bigues i Riells pot dir que té un nou símbol, la Lloba de la Madella. La colla del Ball de Diables ha tirat endavant aquesta iniciativa per donar una bèstia de foc al municipi, i s'ha basat en la llegenda de la pota de la lloba que es pot veure a la porta principal de la masia de la Madella, a Riells del Fai.

La bèstia de foc és una creació de l’artista Arnau Codina. Amb unes mesures de tres metres de llarg i dos d’alt, pesa 38 quilos i, segons m'han comentat alguns dels membres de la colla de diables, és de bon portar. Codina ha estat dos mesos elaborant, amb fibra de vidre i resina, un motlle naturalista, fidel al símbol, amb 14 punts de foc.


Segons explica la colla del Ball de Diables, el llop no és habitual al bestiari festiu dels Països Catalans, i això fa que sigui una bèstia única al territori. Agraeixen el suport del consistori de Bigues i Riells, ja que tot i ser una colla molt jove, aquesta ja disposa d'una bèstia, fita que a moltes colles de diables els costa anys i panys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com