Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

26/04/2017

S'impulsa la restauració del Molí de Llobateres

Molí de Llobateres, Sant Quirze Safaja (el Moianès, Catalunya)
El Molí de Llobateres, Bé Cultural d'Interès Nacional des de 1949, afrontarà unes obres de reforma que han de permetre rentar-li la cara a tot el conjunt en els propers mesos. L'Ajuntament de Sant Feliu de Codines, propietari actual del molí, que es troba en el municipi de Sant Quirze Safaja, és qui impulsarà i pagarà les obres.

L'alcalde de Sant Feliu, Pere Pladevall, explica que "el 2009 la Generalitat ens va prometre una subvenció de 100.000 euros per la restauració, però de moment no ha pagat". No obstant, el cost de la restauració es calcula en uns 250.000 euros, que l'Ajuntament assumirà en solitari a partir del fons de reposició de l'aigua. "És una inversió de l'Ajuntament de Sant Feliu, i ho paga l'usuari del municipi a través del rebut de l'aigua", aclareix Pladevall, mentre espera rebre els 100.000 euros promesos i remarca que "casualment, el molí es troba en el seu terreny [de Sant Quirze Safaja], però res més".

En una primera fase, les obres afectaran a la torre i al molí i, més endavant, a l'entorn. Aquesta primera fase, ja aprovada per la Generalitat i que es durà a terme aquest any, consistirà a netejar la façana i treure tots els cables elèctrics que hi pengen.

Simultàniament, un equip tècnic està treballant en el projecte de restauració de la coberta, que es troba esfondrada, i la façana.

Font: El 9 Nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot