Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

01/04/2016

Millorat i condicionat el camí fluvial del Congost entre la Garriga i Figaró

Molí de can Oliveres, la Garriga (el Vallès Oriental, Catalunya)
Unes 300 persones van prendre part el diumenge 24 de gener en l'acte d'inauguració oficial dels treballs de millora i condicionament del tram del camí fluvial del riu Congost que uneix els municipis de La Garriga i Figaró-Montmany.

A les 12 del migdia, l'alcaldessa de Figaró-Montmany, Maite Carrillo, la 1a tinent d'alcalde de l'Ajuntament de La Garriga, Neus Marrodan, i el president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, Sergi Mingote, donaven el tret de sortida a la caminada amb el tall de la cinta al punt d'inici del camí, a La Garriga. Des d'allà, famílies, grups d'amics, amants de la natura, veïns i veïnes i representats polítics de diferents administracions, entre altres, van recórrer els 3,38 quilòmetres de camí arranjat. Durant el trajecte, van poder observar i gaudir les millores fetes tant en el paviment com en alguns passos estrets i en altres penjants, amb la col·locació de tanques i de senyalització a diferents punts del recorregut. Exceptuant alguns punts determinats, el camí té ara una amplada de 2 metres, la qual cosa fa molt més fàcil i segur el trànsit de persones a peu, en bicicleta i, fins i tot, a cavall. El gual de la Peçola, punt on el riu creua el camí, és ara de fàcil accés amb la col·locació de pedres i ha incrementat la seva seguretat amb un indicador de nivell d'aigua.

Els treballs, que es van iniciar al mes de juny i es van finalitzar a finals d'octubre, han tingut un cost de poc més de 102.500 euros, finançats pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, a través de la Diputació de Barcelona, i el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

El camí fluvial del Congost té 37,8 km de longitud i ofereix paratges tan importants ecològicament com el meandre de Can Gallicant, punt d'unió entre el PEIN del Montseny i el dels Cingles del Bertí.

Més informació al Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot