Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

17/01/2012

Com arribar als Cingles amb autobús

L'autobús exprés, Riells del Fai (el Vallès Oriental, Catalunya)
Des de Barcelona surten la majoria de les línies regulars que donen servei a les poblacions de la zona, operats tots per Sagalés. Per la vessant del Congost es tracta de la línia de Barcelona (Fabra i Puig) a Granollers i Vic, identificades com a 402 i 450, amb parades a la Garriga, el Figaró, Tagamanent, Aiguafreda i Centelles. Cap al sector del Moianès es tracta de la línia Barcelona (Passeig de Sant Joan) a Caldes de Montbui i Sant Feliu de Codines, la 202, i la e9 i 203, amb parades en diversos punts de Sant Feliu de Codines i de Sant Quirze Safaja abans d'arribar a Castellterçol, Moià i Santa Maria d'Oló. També hi ha les línies que remunten la Vall del Tenes fins a Bigues i a Riells del Fai per Mollet o Parets, Lliçà i Santa Eulàlia de Ronçana, codificades com e7, 303 i 323, amb parades en diversos punts de Bigues i Riells.

També podem arribar a la zona des de Granollers mitjançant la línia 340, que té parades a l'Ametlla del Vallès, Bigues, Riells del Fai i Sant Feliu de Codines. Hi ha dues poblacions del vessant sud dels Cingles de Bertí que tenen un servei d'autobús urbà que les connecta amb Granollers: són l'Ametlla del Vallès -línia 348- i Bigues i Riells -línia 383-. De la capital vallesana també es pot arribar a Sant Quirze Safaja si agafem la línia 260, que arriba a Moià.

Des de la capital d'Osona hi ha una línia que comunica Vic amb Castellterçol passant per Centelles, Sant Martí de Centelles i Sant Quirze Safaja, que és la línia 440.

Els diumenges també hi ha un servei d'autobús de Sant Feliu de Codines a Sant Miquel del Fai, la línia 252.

Riells del Fai i Sant Miquel del Fai són, possiblement, els dos millors punts de sortida per a fer excursions pels Cingles, ja que tots dos llocs ofereixen tot un repertori de camins per triar i remenar. Per la vessant del Tenes, Sant Quirze de Safaja i Sant Feliu de Codines són, també, bons punts de sortida. Per la vessant del Congost, el Figaró, Aiguafreda i Centelles són els millors accessos, que, a més, tenen combinació amb el ferrocarril. Bigues, l'Ametlla i la Garriga queden ja més allunyats, a un xic més d'una hora a peu del Santuari de Puiggraciós.

L'origen de l'empresa Sagalés cal cercar-lo en els primers recorreguts que es van crear per portar el glaç extret de les poues que hi ha al Moianès fins a Barcelona. Més endavant, en el segle XVIII, va començar el transport amb carros, tartanes i diligències; mentre que el segle XIX va suposar la incorporació dels primers vehicles de motor, que són l'origen dels serveis regulars tal i com s'entenen avui en dia. L'empresa Sagalés existeix com a tal des de l'any 1944.

1 comentari:

  1. Els municipis de la Vall del Tenes reivindiquen millores en el servei de la línia e7

    http://www.biguesiriells.cat/public/noticia/1369/Els_municipis_de_la_Vall_del_Tenes_reivindiquen_millores_en_el_servei_de_la_l%C3%ADnia_e7/

    ResponElimina

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot