Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

02/05/2011

La cascada només funciona els diumenges

Josep Pla a Sant Miquel del Fai, Fundació Josep Pla, Palafrugell (el Baix Empordà, Catalunya)
Explica Josep Pla a la seva Guia de Catalunya, publicada per Edicions Destino l'any 1971 (pàgines 117-118) en relació a Sant Miquel del Fai:

"El que no veiérem enlloc fou la Cascada. Davant d'aquesta contrarietat, interrogarem als naturals del país, i una em digué:

La cascada existeix, però només funciona els diumenges. Avui és dimecres, comprèn? Vostè a vingut un mal dia. Vaig quedar estupefacte. Mai no hauria sospitat l'existència de cascades d'horari fix, intermitent i setmanal. La impetuosa descripció de la cascada feta per Victor Balaguer –penso – ha quedat molt malparada."


La resposta que recull de la dona, és avui absolutament vàlida. "Aquí hi ha poca aigua, i la poca que hi ha, la necessitem per regar i per fer una mica d'electricitat. Ara no es pot pas viure sense electricitat. Però el cas és que no vol ploure, i no hi haurà cascada ni els diumenges, ni per els nens i les nenes dels col·legis. Si no plou, fumut cascada."

El llibre no recull cap imatge de Sant Miquel del Fai.

1 comentari:

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot