Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

07/07/2009

La Sauva Negra

La Sauva Negra (el Moianès, Catalunya)
La Sauva Negra és un petit espai natural (110 hectàrees) protegit dins del Pla d'Espais d'Interès Natural. Aquest paratge, a cavall de Castellcir (67.35 hectàrees), al Moianès, de Centelles (40.03 hectàrees) i de Balenyà (2.62 hectàrees), a Osona, és molt desconegut i atresora un dels boscos més diversos i atractius de les comarques barcelonines. Faigs, roures, pi roig, blades, aurons, moixeres i avellaners, són només un tast de la gran diversitat d'arbres caducifolis, que donen color a la tardor en aquesta fondalada. Dins d'ella hi trobarem la font sulfurosa de Sauva Negra.

L'espai protegit és bàsicament l'obaga de la serra que hi ha entre el Corral de la Rovira i la Casanova del Castell, entre la carena d'aquesta serra, que inclou el Coll de Sauva Negra, el Serrat Rodó i part del Pla de Bruga, i el torrent de Sauva Negra, entre els 750 i els 924 metres d'altitud. El document de declaració d'espai natural diu que "És un espai representatiu del paisatge subhumit de l'altiplà del Moianès que acull una mostra significativa de la irradiació extrema d'unitats de vegetació extramediterrànies, destacant la presència relictual, i extremadament singular en aquest territori, de la fageda i altres elements de caràcter eurosibèrià. Així mateix també cal destacar la riquesa faunística d'aquest espai, amb diverses espècies de carnívors".

Tot i la diversitat vegetal que hi ha, destaca el faig; és una de les fagedes més meridionals de Catalunya, i és un lloc relativament freqüentat pels excursionistes.

3 comentaris:

  1. La meva propera excursió!

    ResponElimina
  2. Hola,
    No conec res de la zona, et volia preguntar si et sembla que aquesta ruta es pot fer amb bici.
    Gràcies

    ResponElimina
  3. Bon dia, Xevi.

    Sí, pots creuar la Sauva Negra en bici. Hi ha una mica de pista que t'hi permet passar-hi... sempre tancant les portes que hi ha :)

    La zona és realment fantàstica, ahir vaig estar-hi i ara té una verdor meravellosa.

    ResponElimina

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot