Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

22/10/2018

El cabal del Congost es multiplica per 200 en només sis hores

El cabal del riu Congost a La Garriga s'ha multiplicat per 200 en només sis hores per les pluges de la nit del diumenge 14 d'octubre al dilluns 15 pels efectes de la llevantada provocada per les restes de l'huracà Leslie. Cap a les 11 de la nit, baixava pel riu un metre cúbic d'aigua per segon. A les 5 de la matinada, el riu ha assolit el cabal màxim d'uns 200 metres cúbics per segon, segons les dades de l'estació d'aforament que l'Agència Catalana de l'Aigua té a la zona dels Pinetons. Aquesta xifra ha propiciat que es passés al nivell d'alerta.

El cabal mitjà de diumenge havia estat de només 0,1 metres cúbics per segon. L'alçada de la làmina d'aigua ha passat dels 7 centímetres a un metre, segons les mateixes fonts. Cap a les 10 del matí, el volum d'aigua ja s'havia reduït força i rondava els 25 metres cúbics per segon a la Garriga.

Segons el lloc web de l'ajuntament de La Garriga, més que la quantitat que ha caigut, el que ha estat extraordinari és la intensitat de les precipitacions, amb un màxim en 30 minuts de 35,7 mm (el període entre les 2:50h i les 3:20h -entre les 3:05 i les 3:10 han estat 12,0 mm), mentre que la intensitat màxima punta de precipitació ha estat de 240,0 mm/h a les 03.09 h.

No obstant, no s'han hagut de lamentar episodis d'inundacions ni destrosses en aquest episodi de pluges, tan sols alguns talls a la C17 i en algun pont que s'ha entollat. El Tenes, del que fa pocs dies es recordava a la zona el vint-i-quatrè aniversari dels aiguats de 1994, també va créixer el seu volum d'aigua, però, sortosament, no va ser cap crescuda diferent a les que pateix de forma habitual.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot