El 22 de març s'apunta com a dia per fer la consulta sobre la creació del Moianès

Sant Quirze Safaja
Sant Quirze Safaja
Carregat originalment per Jesús Cano Sánchez
A finals de la setmana que ve es podria donar a conèixer la data i la pregunta del procés participatiu del Moianès perquè els seus veïns avalin la creació de la que podria ser la 42a comarca catalana. Tot plegat es decidirà en la reunió que faran la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, i els deu alcaldes del Moianès, el dijous o divendres de la setmana entrant. Així ho va anunciar aquest dijous la mateixa Ortega en sessió parlamentària.

Tot i que algunes veus han apuntat que la consulta es podria fer el 22 de març, des de Governació asseguren que encara no hi ha una data consensuada però que és probable que se celebri aquest dia. En aquest sentit, fonts de l'Ajuntament de Collsuspina han explicat que el reglament s'ha acordat amb Governació i tots els alcaldes ja l'han signat perquè la consulta es faci el dia 22. Tot i això l'acord encara l'han de signar durant la trobada.


1

L'Estat iniciarà les obres de desdoblament parcial (???!!!) de la línia de tren el 2016

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, ha anunciat a Barcelona que Adif licitarà aquest mes de març la redacció dels projectes constructius per desdoblar parcialment la línia de Barcelona a Puigcerdà i que les obres començaran el 2016. La inversió, 95 milions. L'anunci del conseller Sant Vila és fruit dels últims acords entre el govern de la Generalitat i el Ministeri de Foment, pels quals aquest dimarts ja es va anunciar l'inici de les obres de la nova connexió ferroviària amb l'aeroport del Prat.

Les obres de desdoblament parcial de la R3 preveuen actuar sobre tres trams del recorregut entre Montcada-Bifurcació i Vic, fins a un total de 25 quilòmetres. Dos són al Vallès Oriental, entre les estacions de Parets del Vallès i Granollers-Canovelles, i l'altre entre les de les Franqueses del Vallès i la Garriga; i un altre a Osona, aquest entre les estacions de Balenyà-Tona-Seva i Vic, el més llarg de tots tres, amb una llargada de 10,8 quilòmetres.


2

Un tomb pel Pla de la Garga

Can Borla
Can Borla
Carregat originalment per Jesús Cano Sánchez
Aquesta és una excursió que visita bona part del Pla de la Garga, altiplà septentrional dels Cingles de Bertí que es reparteixen els municipis de Sant Martí de Centelles i de Centelles. A més de les masies més importants del lloc, com el Presseguer, el Febrer i el Cerdà de la Garga, casa natal d'Ildefons Cerdà, es completa amb algunes de les masies més allunyades del lloc, com Bellavista Vella, Rejadell i el Soler del Coll, que va servir d'escenari per al programa "La Masia de 1907" de Televisió de Catalunya, i l'"ascensió" a la Trona, fet que confereix a l'excursió la possibilitat de gaudir de pràcticament tota la vall del Congost.0

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com