Un error endarrereix la millora del camí fluvial de la Garriga a Figaró

El Consell Comarcal del Vallès Oriental haurà de tornar a tramitar la subvenció que tenia de la Diputació de Barcelona per arranjar el camí fluvial que uneix la Garriga amb Figaró pel costat del Congost.

L'ens comarcal va haver de destinar els diners que ja tenia concedits a una altra actuació –la millora de l'eficiència energètica de l'edifici del carrer Ricomà– per un error formal en el projecte que havia elaborat el Consorci per a la Defensa de la conca del Besòs. Tot plegat, endarrerirà el procés per a la millora d'aquest camí, que ja és força utilitzat per caminaires i ciclistes.
L'actuació, però, ha de facilitar el pas en bicicleta, clarificar el recorregut en alguns punts, delimitar algunes finques privades i millorar el punt on es travessa el riu amb una inversió d'uns 150.000 euros. El maig de 2011 els dos ajuntaments ja van arribar a un acord amb els propietaris afectats, que havia de permetre fer les obres en pocs mesos.

L'error que va obligar a canviar la subvenció venia perquè s'havia fixat com a entitat responsable de l'obra el Consorci del Besòs en lloc del Consell Comarcal, que és a qui s'havia concedit la subvenció. També perquè s'estava pendent de rebre els informes favorables de la Direcció General de Carreteres –hi ha un tram molt proper a la carretera C-17– i de l'Agència Catalana de l'Aigua. El gerent del Consell Comarcal, Ignasi Valls, ha explicat que tenen el compromís de la Diputació per tornar a rebre la subvenció en la convocatòria que s'ha obert aquestes darreres setmanes. Valls assegura que és "un compromís ferm". Justifica el canvi de la subvenció "perquè no s'arribava a temps per fer l'obra".

Ara, Valls compta que els treballs es podran fer durant l'any que ve. Els gestionarà el Consorci del Besòs a través d'un conveni amb el Consell Comarcal. "És similar al que hem fet amb les obres dels nous accessos de l'Hospital de Granollers. La subvenció era pel Consell però l'obra la fa l'Ajuntament", explica Ignasi Valls. Amb tot, perquè el projecte sigui una realitat, encara caldrà que els plens dels ajuntaments de Figaró i de la Garriga i el del Consell Comarcal aprovin la modificació que se n'ha fet. La regidora de Medi Ambient de la Garriga, Neus Marrodan, s'ha mostrat "molt preocupada" per l'aturada del projecte i ha lamentat que no hi hagi un calendari tancat.

Font: El 9 Nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com