El paisatge favorit del Bertí

Dalt de la TronaAhir van estrenar a Televisió de Catalunya el programa El paisatge favorit de Catalunya que, personalment, em va agradar molt.

Arran d'aquest programa m'ha vingut al cap engegar una enquesta sobre quin és el vostre racó favorit dels Cingles de Bertí sobre una extensa llista de 20 possibilitats. Com que quedar-se amb un lloc és realment complicat (el paisatge favorit de Catalunya ahir proposava la Vall de Núria, el Collsacabra -impagable la fila de n'Antoni Bassas qual explorador- i el Delta de l'Ebre; amb quin et quedes i quin dels altres dos descartaríeu?), deixo la possibilitat que cadascú trïi aquells llocs que li agradin més, independentment del motiu.


5

Manuel Blancafort i de Rosselló

Manuel Blancafort i de Rosselló (La Garriga, 1897 - Barcelona, 1987) és un dels compositors catalans més importants del segle XX amb un repertori simfònic significatiu i reconegut internacionalment. Va obtenir la Creu de Sant Jordi el 1982.

El seu pare Joan Baptista Blancafort fou un home erudit i músic de molt bona formació, especialista en música coral. Ell va ser el qui primer va dirigir les primeres aptituds musicals del seu fill. Propietari del Balneari Blancafort de La Garriga, un establiment d'aigües termals molt reputat i encara avui dempeus, Manuel Blancafort va tenir una infantesa envoltada dels molts intel·lectuals i polítics catalans de les primeres dècades del segle XX (Jacint Verdaguer, Francesc Cambó, Santiago Rusiñol, Josep Carner, etc.).


0

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com