Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

24/01/2020

El temporal Glòria


Al llarg de la que tradicionalment s'anomena la setmana dels barbuts, el país ha patit un dels temporals més potents i devastadors que es recorden a la contrada, amb efectes i conseqüències incalculables a hores d'ara en tota la costa catalana, amb especial èmfasi al Delta de l'Ebre, que ha estat literalment submergit.

El temporal Glòria ens ha portat vent, aigua (a la imatge, Roca Gironella el dia 22 de gener) i neu arreu del país. Al Puig Sesolles, l'episodi ha deixat una precipitació acumulada de 430 mm i a Viladrau de 426 com a valors més extrems. Els rius de la demarcació de Girona, sobretot els de la conca del Ter, són els que més han patit la llevantada d'aigua, amb els embassaments sobreeixint i sobrepassant el 100% de la seva capacitat.

A la zona dels Cingles de Bertí, les pluges han estat més modestes, però igualment han posat de manifest tots els torrents que baixen de la cinglera. A la conca del Congost, les pluges han estat més intenses: Al Serrat de l'Ocata, sota Puiggraciós, i a la Garriga s'han recollit 171 mm; al Figaró 170; i als Sots, a Centelles, 99. A la conca del Tenes s'han recollit 109 mm a Sant Feliu de Codines i 102 a l'institut de Bigues i Riells. El riu Congost, a la Garriga, ha arribat a un pic de 208 metres cúbics per segon el dimecres 22 i de 174 el dijous 23, segons les dades de l’estació d’aforament que hi ha prop del parc dels Pinetons, al nord del nucli urbà, amb una alçada de 2'65 metres i 2'40 metres respectivament; mentre que a la fàbrica Leiro de Sant Martí de Centelles l'aigua del riu ha arribat al nivell de les finestres. El Tenes també ha crescut notòriament, arribant a cobrir tota la llera sota la Parada. L'episodi d'inclemències meteorològiques va començar amb quasi un parell de dies de ventades, amb ràfegues de 87 km/h al Serrat de l'Ocata, 61 km/h a Sant Feliu de Codines i 50 km/h a Bigues, amb els conseqüents problemes d'arbres i pals caiguts.
 
Font de la imatge: Desconeguda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot