Febrer blanc als Cingles de Bertí

Els dos darrers dies de febrer d'aquest any han deixat, per unes hores, en la major part de Catalunya, uns paisatges diferents als que estem acostumats. Els Cingles de Bertí i les seves rodalies no han escapat a aquesta tendència general.

Ja durant diversos dies aïllats d'aquest mes de febrer, en les zones de l'altiplà format pels Cingles, al Moianès, ja hi havia hagut alguna que altra nevada, sent la més destacada el dia 13 de febrer. No ha estat fins a finals de mes que hi ha hagut el que es podria qualificar com la traca final, amb gruixos que han arribat a un pam. A partir de la tarda/vespre de dimarts ja va començar a nevar, també, a les zones baixes, quallant durant la nit i emblanquinant el paisatge, per alegria dels nens i dels no tan nens, amb gruixos que han oscil·lat entre els 5 i els 10 centímetres.


Tot plegat s'ha derivat en diversos problemes a les principals vies de comunicació, que tampoc han estat excessius degut a les mesures preventives que s'havien pres a causa de les prediccions meteorològiques que ja feia dies que notificaven la possible nevada. Així, doncs, les principals vies ja tenien sal escampada abans de la nevada. A l'autovia de l'Ametlla (C-17) el tram entre la Garriga i Aiguafreda, segons el Servei Català de Trànsit, s'ha acumulat neu i gel a la calçada que dificultava la circulació; s'havia d'extremar la precaució però no s'ha arribat a requerir l'ús de cadenes, fet que sí ha passat a la C-59, a cavall del Vallès Oriental i el Moianès, entre Sant Feliu de Codines i Moià. Aquestes mateixes vies ja s'havien vist afectades per les altres nevades que havien caigut al llarg del mes. Des del dimarts a les quatre de la tarda va haver-hi prohibició de circular pels vehicles pesants i, en qualsevol cas, el volum de circualació va ser molt inferior a l'habitual d'un dia laborable.

El transport públic també va registrar incidències. La línia ferroviària de Vic i Puigcerdà (R3) va patir retards a causa de l'acumulació de neu i gel als canvis d'agulles, que al tractar-se d'una línia no desdoblada genera inconvenients a l'hora del creuament dels trens a les estacions. Les línies d'autobús tampoc van escapar de les afectacions, com per exemple l'exprés de la Vall del Tenes (e7), que finalitzava el seu recorregut a Bigues, o les dues línies d'autboús del municipi de Bigues. El dimarts per la tarda ja es va suspendre el transport escolar de cara al dimecres i el mateix dimecres es va decidir que les escoles no obririen.

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com