Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

28/06/2017

La vigilància als gorgs del Tenes fa baixar les infraccions a la meitat

Gorg d'en Manelet, Riells del Fai (el Vallès Oriental, Catalunya)
La vigilància privada que contracta l'Ajuntament de Bigues i Riells als gorgs del Tenes, a Riells del Fai, ajuda a disminuir el nombre d'infraccions. Mentre que el cap de setmana passat, enca­ra sense vigilància, la Policia Local va posar 20 multes, aquest cap de setmana, quan començava el control, només n'ha posat 9. La majoria de sancions són per aparcar en espais no permesos, com als marges del camí de la Pineda i de la Madella, i algunes per controls d'alcoholèmia. Algunes persones que van a banyar-se al riu (tot i que està prohibit per les orde­nances municipals) ho fan en grans grups i, en alguns casos, no hi falta l'alcohol. L'Ajuntament calcula que amb les sancions s'han recaptat uns 5000€.

La pluja d'aquest diumenge també ha ajudat a disminuir el nombre de persones al riu. Dissabte, la Policia Local va posar set multes i diumenge, dues, totes d'aparcament. Els agents que controlen els gorgs no tenen capacitat sancionadora. El protocol, doncs, és redactar una acta i avisar la policia perquè faci la denúncia. L'Ajuntament, també des de l'any passat, habilita un pàrquing als afores de Riells (a uns 20 minuts caminant fins als gorgs) per intentar reduir el nombre de cotxes mal aparcats. E1 pàrquing era gairebé ple aquest dissabte.

L'estiu passat, l'Ajunta­ment va prendre la deter­minació de contractar vigi­lància privada per protegir l'espai natural. Aquest any, la patrulla amb dos agents controlarà l'accés amb cotxe fins al riu, el bany i actituds incíviques. La diferència respecte a l'any passat és que enguany també vigilaran l'espaí un dia entre setmana, que serà aleatori, i també s'ampliarà el període de vigilància, fins a mitjans de setembre. Als gorgs està pro­hibit banyar-s'hi, fer-hi foc o llençar brossa, entre altres prohibicions, totes penades amb multes de fins a 500€.

L'Ajuntament reitera que la mesura és necessària i que l'any passat el balanç va ser positiu. La contractació d'aquests agents és gràcies a una subvenció del Consorci per la Defensa del Besòs.

Font: El 9 Nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot