Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

17/04/2017

Incivisme al Congost

L'Ajuntament de Figaró-Montmany informa a 10 d'abril que el riu Congost continua acumulant deixalles. Aquesta setmana, després dels aiguats dels últims dies, s’ha detectat una gran quantitat de plàstics, mitjana aproximada de 10 plàstics i/o deixalles per metre de riu. Si tenim en compte que entre Aiguafreda i la Garriga el Congost fa 17.700 metres, podem afirmar que hi ha aproximadament 177.000 plàstics i/o deixalles. Aquesta xifra dóna una idea de la quantitat d’actes incívics: compreses, tampons i tovalloletes que es llencen pel vàter, bosses i llaunes que es llencen als carrers i marges i que quant plou són arrossegats pel riu.

En els darrers temps, el riu ha guanyat ús social, especialment els caps de setmana, i és quan s’han generalitzat actes incívics que tenen la seva màxima expressió en l’abocament de deixalles de tot tipus a la llera: des de plàstic fins a llaunes, ampolles i restes de menjar; ocasionalment també s’hi poden trobar residus potencialment molt perillosos per al riu, com són els productes químics.

És per això que des de l’Ajuntament és demana que es prengui consciència de la importància de conservar la qualitat ambiental del riu Congost, tant pel que fa a la seva llera com a les seves aigües i a la flora i la fauna de ribera.

Font: Ajuntament de Figaró-Montmany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot