Sota els cingles de Bertí el Vallès obre les ales, els núvols s'hi posen i... no se'n saben avenir!

Novetats

05/01/2017

La llegenda de les vespes

Ermita de Sant Bartomeu de Mont-ras (any 1962), Bigues (el Vallès Oriental, Catalunya)
L'ermita de Sant Bartomeu de Mont-ras és una senzilla ermita romànica del segle XII i ampliada al segle XVII que es troba al sector nord-oriental del terme municipal de Bigues i Riells, pràcticament en el termenal amb l'Ametlla del Vallès, dominant la Vall Roja.

La història més curiosa que amaga aquesta ermita adquireix els aires de llegenda i situen l'acció durant la Guerra Civil Espanyola, quan es van voler robar les campanes de l'ermita per fondre-les i convertir-les en munició. En aquell precís moment, un eixam de vespes va aparèixer i va impedir que les agafessin i se les enduguessin. Aquesta feta va transcendir i des de llavors també se la coneix com Sant Bartomeu de les Vespes.

Vallès Oriental Televisió va fer una sèrie titulada "El Vallès Secret", i un dels capítols va dedicar-se, precisament, a aquesta llegenda.
 

A tall de curiositat, això va acabar derivant en que Sant Bartomeu es va convertir en el patró dels vespistes i que cada diada de Sant Esteve, l'ermita de Sant Bartomeu fos el punt on es celebrava anualment una trobada de vespes. Actualment, aquesta trobada ja no és de vespes, puix en queden molt poques, i ha derivat en una trobada de motos més en general.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris d'aquesta pàgina són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat pel propietari del blog, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.

Post Top Ad

Your Ad Spot