Cau una gran roca a la carretera de Montmany

La nit del 23 al 24 de novembre, degut a la intensitat de les pluges registrades, van produir-se esllavissades i altres incidències a la carretera de Montmany.

El més destacable va ser l'esllavissada d'una pedra de grans dimensions, d'unes 5 tones de pes, i la caiguda de dos arbres han provocat el tall del trànsit i la necessària intervenció de diversos professionals. En el cas de la pedra, el servei de carreteres de la Diputació de Barcelona, concessionària de la carretera, ha hagut de procedir a la seva retirada. Pel que fa als arbres, els encarregats de reprendre la circulació normal han estat els Bombers.


1

L'Onyó

L'Onyó de Bertí
L'Onyó de Bertí
Carregat originalment per Jesús Cano Sánchez
Tot i el seu aspecte actual, amb bona part de les instal·lacions abandonades i en una ruïna més o menys preocupant, l'Onyó és, possiblement, un dels masos més antics dels Cingles de Bertí. Aquest mas apareix esmentat en la documentació del monestir osonenc de Sant Pere de Casserres, en una donació de terres que es va fer l'any 1087 d'aquest mas al citat monestir.

Situat en un espai ampli i obert dins el terme municipal de Sant Quirze Safaja, en un coll planer al bell mig del serrat del mateix nom, a ponent del turó de l'Onyó i del collet de l'Ullà, s'hi va pel camí de l'Onyó, des del Soler, o bé des del collet de l'Ullà, que encerclen el turó, de 793 metres d'altitud i que duu el nom del mas, en els seus dos extrems. El petit serrat de l'Onyó s'enfila en un morro sobre la cara de ponent de l'Onyó, petita cinglera, que es va obrint mentre davalla per l'àmplia baga de Sant Miquel a ponent, o pel morro que es va allargant en direcció sud-oest fins al caire de la cinglera. Hi ha un corriol que baixa, d'una manera força sobtada, al camí per on transita el GR-5, però que, en contrapartida, regala excel·lents vistes de l'entorn.

0

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com