El grau Mercader

Pas que guanya els cingles de Bertí, damunt Puiggraciós, als límits dels termes de Sant Quirze Safaja i de Bigues i Riells. Conegut originàriament com a grau de Can Mestret, el grau Mercader rep aquest nom perquè servia per anar els dijous al mercat de Granollers i perquè l'utilitzaven els mercaders per comerciar amb els pagesos dels Cingles. Era el grau més important del poble de Bertí, ja que en el coll de can Tripeta (abans coll de l'Ampolla perquè hi havia una casa amb aquest nom) és on es creuen tots els camins: el de Puig-Graciós cap a l'Ametlla, el de Riells i el de Figaró.


0

La remuntada del Tenes (5): De Castellcir a Collsuspina

El Tenes és un dels rius que creua i delimita els Cingles de Bertí. Per l'any 2016 s'han previst un seguit d'excursions, organitzades bàsicament per la UEC de la Vall del Tenes, en col·laboració amb d'altres entitats excursionistes i naturalistes de la Vall del Tenes, que consisteixen en remuntar el riu des del seu aiguabarreig amb el Besòs fins a una de les seves fonts, prop de la Collada, entre Collsuspina i Balenyà.

La cinquena i darrera etapa d'aquest projecte serveix per transitar per les parts altes de la conca del Tenes, arribant a la font més septentrional de totes, a la casa de la Collada, que, curiosament, forma part del terme de Balenyà i, per tant, de la comarca d'Osona. El punt de partida és el carrer de l'Amargura, l'actual nucli principal de Castellcir, concretament a la Plaça de l'Abat Escarré, mentre que el seu final és el nucli de Collsuspina, ambdós pertanyents a la comarca del Moianès. Aquesta etapa remunta la riera de Castellcir fins al seu origen, on seguint el curs natural del torrent principal arribem a la fageda de la Sauva Negra. Després d'esmorzar, retornem al Pou Cavaller per seguir remuntant, inicialment, el torrent de Sauva Negra o de Santa Maria i, posteriorment, el torrent del Soler o de la Font de la Collada, aquest fins al seu inici, a la Collada. A partir d'aquest punt espera un suau descens cap al poble de Collsuspina.

Aquesta etapa no formaria part del territori dels Cingles de Bertí pròpiament dits,encara que en el mapa de l'Alpina del mateix títol sí que surti aquest territori representat. No obstant, al formar part d'un projecte més global en relació amb un dels rius principals dels Cingles, també incloc aquest itinerari dins d'aquest lloc.

Powered by Wikiloc


1

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com