La remuntada del Tenes (3): De Riells del Fai a Sant Quirze Safaja

El Tenes és un dels rius que creua i delimita els Cingles de Bertí. Per l'any 2016 s'han previst un seguit d'excursions, organitzades bàsicament per la UEC de la Vall del Tenes, en col·laboració amb d'altres entitats excursionistes i naturalistes de la Vall del Tenes, que consisteixen en remuntar el riu des del seu aiguabarreig amb el Besòs fins a una de les seves fonts, prop de la Collada, entre Collsuspina i Balenyà.

La tercera etapa d'aquest projecte és la que suposa un salt, en el sentit més ampli de la paraula, salt que s'exemplifica gràficament sobre el terreny a Sant Miquel del Fai, segurament el paratge més espectacular i amb més anomenada que té el riu. Entre Riells del Fai i Sant Quirze Safaja, el caminaire notarà aquest salt en la relació distància/desnivell, ja que és l'etapa més exigent. Aquest salt, a més, ho és en tots sentits: abandonem la plana del Vallès per endinsar-nos en l'altiplà del Moianès, deixem enrere terrenys plans per transitar per gorgs, cascades i congosts, canviem dràsticament la tipologia de la vegetació... Sant Miquel del Fai i els Cingles de Bertí són una frontera de totes totes, i Antoni Pladevall, en el seu llibre "Sant Quirze Safaja: Un poble de frontera", ja ho deixa ben clar només amb el títol.

Powered by Wikiloc

1

Nen Amagat... al Tagamanent o al Fai?

"Nen Amagat" és un curtmetratge que narra la història d'amor impossible entre Juna, una nena de ciutat, i un nen molt especial que s'amaga al turó de Tagamanent... encara que en el trailer l'indret més reconeixible que surt, a banda dels boscos del Montseny, és Sant Miquel del Fai.

Aquest curt de ciència ficció, del que us en deixo el trailer, és produït per Igloo Films i Snoop i dirigit per Pol Rodríguez i s'estrenarà el 4 de maig. És protagonitzat per Aina Planas, Andy Turner, Berta Errando -l'Àlex del Club Súper 3-, Jorge Yamam i Ferran Lahoz.

Agraïr a en Manel Baylach per haver-me'l posat en coneixement.

0

L'exposició tranquil·la del Bertí

Des del dimarts 29 de març fins el 19 d'abril, a l'Espai Tranquil de Barbany 1895, cèntrica botiga de roba situada al carrer Anselm Clavé de Granollers, s'hi troba instal·lada l'exposició de fotografies d'"El Bertí. Flaixos d'una cinglera" nascuda arran de la publicació del llibre del mateix títol. Com indica el propi cartell de l'esdeveniment, l'exposició consisteix en una selecció d'una dotzena d'imatges que formen part del llibre “El Bertí. Flaixos d'una cinglera” reproduïdes en format gran i que mostren alguns dels detalls i dels encants dels Cingles de Bertí. Aquestes imatges es complementen amb una projecció de més imatges, d'uns 20 minuts de durada, que fan una relectura del llibre tot seguint l'orientació de l'acte que es va fer a l'Espai Tranquil sota el títol "Una vida passejada pels Cingles de Bertí", que va ser la presentació del llibre a Granollers.

0

Millorat i condicionat el camí fluvial del Congost entre la Garriga i Figaró

Unes 300 persones van prendre part el diumenge 24 de gener en l'acte d'inauguració oficial dels treballs de millora i condicionament del tram del camí fluvial del riu Congost que uneix els municipis de La Garriga i Figaró-Montmany.

A les 12 del migdia, l'alcaldessa de Figaró-Montmany, Maite Carrillo, la 1a tinent d'alcalde de l'Ajuntament de La Garriga, Neus Marrodan, i el president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, Sergi Mingote, donaven el tret de sortida a la caminada amb el tall de la cinta al punt d'inici del camí, a La Garriga. Des d'allà, famílies, grups d'amics, amants de la natura, veïns i veïnes i representats polítics de diferents administracions, entre altres, van recórrer els 3,38 quilòmetres de camí arranjat. Durant el trajecte, van poder observar i gaudir les millores fetes tant en el paviment com en alguns passos estrets i en altres penjants, amb la col·locació de tanques i de senyalització a diferents punts del recorregut. Exceptuant alguns punts determinats, el camí té ara una amplada de 2 metres, la qual cosa fa molt més fàcil i segur el trànsit de persones a peu, en bicicleta i, fins i tot, a cavall. El gual de la Peçola, punt on el riu creua el camí, és ara de fàcil accés amb la col·locació de pedres i ha incrementat la seva seguretat amb un indicador de nivell d'aigua.
0

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com