La remuntada del Tenes (2): De Lliçà d'Amunt a Riells del Fai

El Tenes és un dels rius que creua i delimita els Cingles de Bertí. Per l'any 2016 s'han previst un seguit d'excursions, organitzades bàsicament per la UEC de la Vall del Tenes, en col·laboració amb d'altres entitats excursionistes i naturalistes de la Vall del Tenes, que consisteixen en remuntar el riu des del seu aiguabarreig amb el Besòs fins a una de les seves fonts, prop de la Collada, entre Collsuspina i Balenyà.

Només un petit fragment d'aquest etapa es podria dir que pot pertànyer pròpiament a l'àmbit dels Cingles de Bertí, però al ser un projecte de ruta integral d'un dels rius més importants dels Cingles he decidit incloure les ressenyes de les etapes en aquest espai.

La segona etapa d'aquest projecte completa el trajecte del riu per la plana del Vallès, des de Lliçà d'Amunt fins a Riells del Fai, la seva porta de sortida dels Cingles de Bertí. En aquest trajecte, el riu es va ruralitzant, si es permet l'expressió, ja que a mig trajecte deixem enrere els darrers polígons industrials que s'assenten a la seva llera, i ens va començant a mostrar petites joies naturals que no faran res més que deixar-nos bocabadats. En aquest tram que podríem qualificar de mitjà, el recorregut s'allarga fins a gairebé 15 quilòmetres i amb uns desnivells que impressionen molt més numèricament que no pas sobre el terreny. On aquests desnivells són més evidents és a l'arribada a Riells del Fai.

Powered by Wikiloc

2

Presentació i exposició conjuntes a Santa Eulàlia de Ronçana

El divendres 27 de novembre es va tancar el cicle de presentacions d'"El Bertí. Flaixos d'una cinglera" a la Sala d'Actes de la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja de Santa Eulàlia de Ronçana, població d'on és la Impremta Galobart, part molt important del projecte.

Aquesta presentació ha suposat el tancament del camí que es va iniciar en quant a la visibilitat de cara al públic a Riells del Fai justament fa 8 mesos, el 27 de març, amb la presentació inaugural, un camí marcat per un èxit que ha sorprès als mateixos impulsors del projecte.


0

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com